El proper 19 de novembre a les 18.00 h a l’Espai Torre Barrina a l’Hospitalet de Llobregat, es presentarà el llibre del treball guanyador de la 6a edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster, que en aquesta edició ha estat per “Pensar els espais, donar un lloc. Pràctica educativa en espais de vida per a infants i adolescents tutelats”, de Gemma Sambola Mañé, editat per la Nau Llibres. L’acte serà retransmès per streaming des de la web del CEESC.

Aquest cop i malgrat (o) aprofitant les circumstàncies, s’ha volgut donar un tomb a l’activitat i presentar aquest acte en un nou format que ajudi al Premi a generar més connexions amb el nostre entorn. Aquesta “nova normalitat” introdueix la necessitat de generar noves fórmules de participació social. I, per tant, també al Premi.

A la taula inaugural, comptarem amb la presència de:

  • Antonio Rosa, president de GRES.
  • Maria Rosa Monreal, presidenta del CEESC.
  • David Quirós Brito, tinent d'alcalde de l'Àrea d'Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
  • Jesús Husillos, tinent d'alcalde de l’Àrea d'Equitat, Drets Socials i Recursos Humans de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.
  • Iolanda Moragues, cap del Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona.
  • Ester Sara Cabanes i Vall, directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

Al costat de l’educadora social, premiada i autora del llibre, Gemma Sambola Mañé, ens acompanyaran:

  • Sergi Valera, doctor en Psicologia, expert en psicologia ambiental i docent a la Universitat de Barcelona.
  • Araceli Lázaro, educadora social i pedagoga que ha treballat més de 35 anys en l'àmbit de la protecció a la infància, 25 anys en l’acolliment residencial coordinant i fent el seguiment dels centres residencials de la província de Barcelona des de la Generalitat de Catalunya, i 10 anys com a secretària de l'Observatori dels Drets de la Infància.
  • Merche Vicent, educadora social amb una llarga experiència en CRAE i en protecció a la infància.

L’acte també comptarà amb una taula institucional inicial que estarà formada per les administracions i organitzacions que formen part de la Comissió Organitzadora del Premi: l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Diputació de Barcelona, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, el Grup de Recerca en Educació Social i el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

L’acte serà presentat i dinamitzat per la periodista i directora del mitjà Tot Barcelona, Meritxell Martínez Pauné.

El llibre, editat per Nau Llibres, ja està a la venda.