Els CEESC ens hem adherit al Manifest que des del Consell Nacionals dels Infants i Adolescents de Catalunya han preparat en motiu la celebració del Dia dels Drets dels Infants.

MANIFEST

Aquest 20 de novembre de 2020, en motiu de la celebració del dia dels drets dels infants, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) hem decidit redactar aquest manifest amb la col·laboració dels Consells Territorials on ens centrem en la visió dels infants i adolescents en relació a la COVID-19 i volem reivindicar el nostre dret a estar informats/des de les mesures que els Governs prenen.

El motiu pel qual presentem aquest manifest és que volem que les persones adultes ens demanin l’opinió sobre les decisions que es prenen al voltant de la COVID-19 i que ens escoltin. Perquè no s’estan tenint en compte les preocupacions d’alguns infants i adolescents. Els infants i adolescents ens volem sentir útils davant la situació que estem vivint.

[Al Manifest s'hi tracten aquests 4 punts]

  1. Adaptació de les escoles a la situació
  2. Seguretat dels infants/adolescents
  3. Sentiments sobre la situació
  4. Període de confinament

DEMANEM:

  1. Més empatia pels alumnes, més recursos i més acompanyament per part del professorat.
  2. Més i millor vigilància per part dels policies, professors/es, botiguers/es, etc. Així com també demanem a tots els infants i adolescents que siguin responsables amb les mesures que hem de seguir.
  3. Que hi hagi més material sanitari i que es proporcioni a qui li fa falta. Així com a instituts, botigues, etc. I la desinfecció dels llocs públics.
  4. Que les persones adultes tingueu més en compte què necessitem els infants i adolescents a través del CNIAC, consells municipals, escoles, instituts, etc.
  5. Que els mitjans de comunicació utilitzin llenguatges que puguem entendre els infants i adolescents.

Llegiu el Manifest sencer.

Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya.