Des del CEESC ens veiem en l’obligació d’aturar la difusió de la taula rodona organitzada per l’Associació Intercol·legial Catalana: “Els reptes de futur de la Catalunya Professional”, en la qual hi està convidat a participar un representant del partit d'extrema dreta VOX.

En aquesta ocasió el marge de maniobra ha estat escàs, ja que el programa ens va arribar ja tancat ahir mateix i l’acte és aquesta mateixa setmana, però, encara estem a temps de rectificar-ho. Per això demanem que aquest debat no compti amb la presència del representant de VOX. En el cas que no s'accepti la petició, comuniquem que el CEESC no participarem en el debat. 

Així ho hem fet saber avui mateix a la presidenta de l’Associació Intercol·legial, Mª Eugènia Gay, Degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

De la mateixa manera, també li hem expressat el nostre rebuig a seguir convidant representants de qualsevol organització que representi una amenaça per als drets humans i la democràcia en qualsevol acte organitzat per l’Associació Intercol·legial Catalana, de la qual en som promotors en tant que membres.

Al CEESC ens preocupa el creixement a tot el món de l'extrema dreta i els discursos d'odi que l’acompanyen, que es concreta en organitzacions que amb les seves actituds xenòfobes, homòfobes, antifeministes… amenacen de manera específica els diferents grups oprimits però que, de manera general, representen un perill per a la gran majoria de la població.

Estem convençuts que la nostra obligació com a entitat representant del col·lectiu d’educadores i educadors socials, professionals que vetllem per la millora de la qualitat de vida i pels drets de ciutadania, és explicitar el nostre rebuig frontal a aquestes actituds. Però, encara més enllà, creiem que cal una resposta àmplia i unitària de la nostra comunitat per aturar-los.