Ens afegim a la petició de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut (AcPpJ) per demanar que el treball amb les persones joves sigui considerat com essencial. Perquè els professionals de joventut puguin fer la seva feina cal que es reobrin els equipaments de tot el país i es permeti que facin la seva feina a peu de carrer.

>Consulta el manifest, les adhesions i adhereix-t'hi. 

Des de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut conjuntament amb altres entitats, col·lectius i persones demanem a la Generalitat de Catalunya que consideri el treball amb les persones joves com essencial i reobri els equipaments de tot el país i es permeti el treball de les professionals a peu de carrer.

La joventut ha estat sempre una etapa lligada a la precarietat, l’estigmatització i la banalització per part de la societat. Des de l’inici de la pandèmia veiem com tots els índex sobre l’emancipació juvenil han empitjorat. L’atur, l’encariment de l’habitatge, les llistes d’espera en els centres de formació professional i l’empitjorament de l’autopercepció de la salut mental són només la punta de l’iceberg que ens exemplifica el que estan vivint les joves. 

Les polítiques de joventut han estat històricament infrafinançades. Les professionals no tenen les eines per poder revertir aquesta situació perenne que viu Catalunya envers els seus joves. De les millors polítiques actives que s’han estès en el nostre país són els equipaments juvenils -que actualment estan tancats- i el treball als carrers i places -que no són autoritzats-. Igual que passa amb les activitats extraescolars, en aquests condicions la nostra feina als Casals, als Espais Joves i a peu de carrer, és impossible.

Les professionals de joventut treballem amb el vincle, amb l’estar presents en cada moment i en les emocions. Portem un any innovant, posant tot el nostre esforç en la creació d’eines telemàtiques per poder arribar al jovent, però no és suficient. Hem d’obrir els nostres equipaments i ser presents als carrers. Hem de seguir fent la nostra tasca i ho hem de fer com més aviat millor.

No podem seguir menystenint les polítiques de joventut. 

Nosaltres pensem que el jovent és essencial i, com a tal, hem de ser al seu costat, com sempre hem fet i obrir els equipaments juvenils de Catalunya.