Disset entitats de la societat civil hem presentat avui l'Aliança per a la Segona Oportunitat, amb l’objectiu de donar-la a conèixer i que s’incorpori en la cultura jurídica, econòmica i social de Catalunya. 

Aquest mecanisme de la Segona Oportunitat és una eina que té per objectiu que una persona física que s'ha vist immersa en una situació d'insolvència patrimonial de la qual no és culpable disposi de la possibilitat d'encarrilar novament la seva vida, tal com estableix ja, des del 2015, la Llei de Segona Oportunitat.

Així doncs, és una eina positiva per a tota la societat, que fomenta la rehabilitació de les persones, la seva inclusió social i la seva reincorporació a l’economia per tal que puguin tornar a encarrilar les seves expectatives i les seves noves iniciatives.

A la presentació, Maria Rosa Monreal, presidenta del CEESC, ha remarcat que “per als professionals de l’educació social les oportunitats no tenen número d’ordre: segona, tercera i les que facin falta. En som especialistes i sabem que els processos personals i comunitaris són diferents en cada cas, però qualsevol canvi a positiu s’ha de dur a terme. Cal superar la mirada economicista, neoliberal, que aboca al sobreendeutament i empobreix la societat.”  I ha afegit: "treballem per a una Segona Oportunitat real, amb més professionals d’àmbit social, millor regulats els accessos al món laboral i amb millores de les condicions laborals de totes les professionals de l’àmbit socioeducatiu".

L'Aliança per a la Segona Oportunitat s'ha presentat en un acte celebrat a la seu del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) amb representants de les 17 entitats impulsores de l'Aliança: Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Consell de l'Advocacia Catalana, Col·legi d'Economistes de Catalunya, Col·legi de Censors Jurats de Comptes, Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, Col·legi de Periodistes de Catalunya, Col·legi de Psicologia de Catalunya, Col·legi de Treball Social de Catalunya, Cambres de Comerç de Catalunya, Càritas Catalunya, CECOT, CONFAVC, Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya, Observatori DESC, PIMEC, Fundació PIMEC i Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. L'Aliança per a la Segona Oportunitat és una iniciativa participativa i oberta i que té la vocació de sumar-hi noves col·laboracions.

Vídeo de l'acte de presentació.