programa cicle de conferències UB

El CEESC col·labora en aquest cicle de conferències que enguany celebra la sisena edició i que dona veu a professionals i activistes de diferents àmbits per conèixer les realitats que estan vivint i a quins reptes s’afronten. Alhora que vol generar un espai de debat i de construcció de coneixement col·lectiu amb els participants. El programa d’aquest any serà presencial tot i que ens podem adaptar al mode online. Els i les conferenciants es centren sobre diversos elements que posen en tensió la societat marcadament individualista, patriarcal i competitiva enfront metodologies situades en la cura i la construcció comunitària.

Vivim en un moment de transformació i de canvis socials que es donen a gran velocitat. Segons el sociòleg Zygmunt Bauman (2007) hem perdut els ancoratges que ens permeten construir la relació entre les persones. Vivim en una societat líquida on les coses modifiquen el seu sentit d’un dia per l’altre. Per tant, com podem construir l’acció socioeducativa en un món on és tan difícil crear relacions duradores?

Alhora volem que l’acció socioeducativa permeti construir trajectòries vitals en un moment on les desigualtats socials s’agreugen cada dia. Per a la professora Violeta Nuñez (2005) l’acció socioeducativa ha de ser un anti-destí que permeti a les persones “posar-se en camí”, patir d’un lloc per arribar a un altre desconegut. I això ens fa preguntar-nos: com podem construir un món socialment més just?

Són molts els interrogants i els reptes que s’obren.

#ReptesEduso21

 

PROGRAMA

1. Habitatge, feminisme i acció comunitària

Dilluns, 8 de novembre a les 8.30h

A càrrec de: Clara Naya, coordinadora de l'associació Lola no estàs sola que treballa amb dones sense llar des del feminisme i l'acció comunitària.

 

2. Cos, joc i abordatge educatiu

Dilluns, 8 de novembre, a les 15.30h

A càrrec de: Juan Pablo Bonetti, pedagog uruguaià que ha publicat el llibre "Els recursos de l'educador i la formació".

 

3. Cultura, Gestió Comunitària i Economia Social i Solidària

Dijous, 18 de novembre, a les 8.30h i a les 15.30h

A càrrec de: Xavier Urbano, treballador de la cultura i membre de la cooperativa Quesoni.


Lloc: Aula 107 de l'edifici del Migdia II. Campus Mundet. Facultat d'Educació. Universitat de Barcelona. Passeig de la Vall d’Hebron, 171.

Inscripció: En aquest enllaç. Accés lliure amb inscripció prèvia

Organitza:

Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.

Amb el suport de:

Coordinadora per l’Animació Sociocultural de Catalunya - CASC_CAT i Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.