La Comissió de Dones de l'Associació Intercol·legial és una de les entitats impulsores del moviment Crit per les dones de l'Afganistan que és una iniciativa per aixecar la veu i denunciar la situació inhumana que estan patint elles i les seves famílies.

El 27 de novembre, a les 18 hores s'ha organitzat una manifestació virtual que vol aixecar un clam internacional i contundent que remogui les consciències arreu del món. Participa-hi i posa el teu granet de sorra per recuperar la llibertat i la dignitat d’aquestes dones i les seves famílies.

Manifest en defensa dels drets de les dones i la població de l'Afganistan

La regressió en drets que pateix el poble d’Afganistan des de l’arribada al poder del règim totalitari dels talibans és evident.

Per això, alcem la veu davant la situació a la que s’enfronta la població afganesa i molt especialment les dones i les seves famílies i denunciem la violència i la vulneració dels Drets Humans que estan patint.

Els informes de l’Oficina de l’Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans confirmen aquesta situació. També la confirmen les notícies que rebem de testimonis directes que l’estan vivint i que ens demanen ajut urgent.

La intransigència, la violència contra les dones, la tortura i la impunitat dels autors d’aquestes pràctiques abusives han generat el terror i la persecució contra aquelles persones sospitoses de no estar d’acord amb el règim talibà i que no han pogut abandonar el país.

Cal respectar les derivades geopolítiques i l’esdevenir de cada territori, però cal recordar que existeixen mecanismes jurídics perquè la comunitat internacional prengui una posició activa per fer front a aquests crims contra la humanitat que provoquen moltes víctimes, especialment dones i infants.

Afganistan és un estat signatari de l’Estatut de Roma, per tant, la Cort Penal Internacional ha d’aturar i jutjar aquests crims de guerra.

Des de Catalunya, les dones de tots els àmbits, exigim a la comunitat internacional que actuï decididament contra aquest règim destructor de persones.

VOLEM LLIBERTAT I UNA VIDA DIGNA PER A LA POBLACIÓ AFGANESA I, EN ESPECIAL, PER A LES DONES I LES SEVES FAMÍLIES.