El CEESC ens adherim al COMUNICAT CONJUNT del DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2021

40 ANYS DE RESPOSTES AL VIH

Des de l’any 1987, cada 1 de desembre al món es commemora el Dia Mundial de la Sida per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i a les que estan afectades pel virus, i també per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida i per no oblidar que hem de continuar actius, sense treva, en la resposta enfront del VIH.

Aquest any 2021 fa quaranta anys del primer cas diagnosticat de sida a Catalunya. Actualment hi ha unes 33.000 persones que viuen amb el VIH al nostre país. Una vegada més, volem reafirmar que la salut interrelaciona estretament amb altres qüestions fonamentals, com les desigualtats, els drets humans, la igualtat de gènere, la protecció social i l’economia.

Per acabar amb aquesta pandèmia, és necessària la mateixa aproximació holística basada en els principis de salut pública: equitat, solidaritat, accés al sistema sanitari i implicació per part de la societat en les mesures que es prenen.

Cada any, el Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques (PCAVIHV) es suma a aquesta diada per fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, fent difusió de les estratègies per fer front a aquesta infecció i elaborant un manifest conjunt al qual s’adhereixen més de 130 entitats públiques i privades. En aquest manifest les entitats adquireixen un compromís professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

En aquest Dia Mundial de la Sida 2021, reforcem el nostre compromís per fer front al VIH. Perquè 40 anys de respostes han estat necessaris, però encara no suficients, comptem amb tots vosaltres per aconseguir eliminar-lo al 2030.

La teva salut és la salut de tothom.

 

>>Manifest del Dia Mundial de la Sida 2021

>>Cartell del Dia Mundial de la Sida 2021