El gironí Marc Queralt és el nou president del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) després que s’hagi formalitzat en l’assemblea general d'aquesta tarda. 

La nova Junta, que compta amb membres de totes les demarcacions, té tres vicepresidències que assumeixen els lleidatans Albert Font-Tarrés i Saray Subirada i la tarragonina Patricia Quilez. La barcelonina Marta Fité serà la nova secretària i la papiolenca Olga Giner, la tresorera. L’òrgan de govern es completa amb 18 vocals.

Marc Queralt rellevarà en el càrrec Maria Rosa Monreal, que ha presidit el CEESC des de 2015, i es convertirà en el sisè president del col·legi professional, que el novembre passat va celebrar els 25 anys de la creació per part del Parlament de Catalunya. Anteriorment l’han presidit Rafel López, Maite Mauricio, Pepín de la Rosa i Paco Gea. Queralt serà, per tant, el primer president del CEESC que no és de l’àrea metropolitana de Barcelona. La nova Junta de Govern neix amb voluntat de tenir una mirada descentralitzada i de conjunt del país i compta amb professionals de l’Educació Social de Ponent, la Catalunya Central, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

Una junta de 24 professionals de diferents àmbits i àrees geogràfiques

Tal com estableixen els estatuts del CEESC, les juntes de govern han d’estar formades per entre 15 i 25 educadores i educadors socials. La nova executiva comptarà amb 24 membres. Completaran la Junta de Govern els barcelonins Daniel Martínez, Jordi Garcia, Miquel Rubio, Miriam Carrasco, Patricia Sarrias i Xavier Villarejo, els igualadins Damas Vidal i Xavier Puig, la santboiana Fátima Cevallos, la manresana, Núria Mesalles, la blanenca Isabel Bujalance, el castellfollitenc Joan Muntané, la camarlenca Laura Aubeso, la molletana Montserrat Sánchez, la tortosina Núria Palau, el reusenc Paulo Outeiral i els lleidatans Oriol Saura i Patricia Bernadó.


Coneix millor als membres de la nova Junta en aquest FIL de twitter