El CEESC dona suport a aquesta campanya per commemorar el 7A Dia Mundial de la Salut.


Una sanitat en precari, amb llargues llistes d’espera i un personal esgotat per les males condicions laborals. Un sistema on els recursos públics es destinen a serveis privatitzats de baixa qualitat, i sense mecanismes que aclareixin quin és el destí final dels diners.

Ha arribat el moment de defensar el nostres drets. Necessitem introduir un canvi de model; que sigui universal, cent per cent públic, de qualitat i basat en l’atenció primària. Però reclamar un nou model no exclou assenyalar mesures concretes que cal implementar, perquè la situació és urgent. Per això cal començar a treballar en mesures de xoc des d’avui mateix.

I per això reclamem:

  • Reforçar i blindar l’atenció primària.
  • Revertir les privatitzacions.
  • Transparència al sistema de salut.
  • Acabar amb la precarietat laboral.

Aquestes demandes són urgents perquè el moment és crític. Tant les persones que treballen en la salut i les cures com la resta de la ciutadania percebem que el sistema s’enfonsa i que la seva gestió resulta injusta i desigual. Sabem que les administracions són les principals responsables d’aquesta situació d’emergència i que la deriva del sistema és intolerable.

Les desigualtats que patim són, a més a més, una font de malalties i, per tant, les administracions haurien d’assumir la responsabilitat de garantir una vida digna per a tothom. Viure amb un alt índex de contaminació, patir en carn pròpia una situació de pobresa energètica, un desnonament, tenir un lloc de treball en precari o una llei d’estrangeria injusta afecten negativament la salut de les persones. Perquè gaudir del dret a la salut no només consisteix en tractar malalties, sinó també en garantir unes condicions de vida que assegurin el benestar de tota la població.

Exigim, per tant, el compliment immediat d’aquestes demandes i posar-nos a treballar per aconseguir uns canvis estructurals que garanteixin el dret a la salut i una vida digna per a totes i tots.

 

Web de la Campanya

 

Manifestació 3 d'abril de 2022

12h Plaça Universitat: Col·lectius i ciutadania
12h Ronda Sant Pere/Bailèn: Professionals i sindicats
13h Plaça Catalunya

 

LA SALUT #NOERAAIXÒ