El proper 10 de juny celebrarem d’una manera molt especial el 10è aniversari del projecte Sèniors.

Els Sèniors ens proposen viure una experiència completa a Ponent en què coneixerem dos dels projectes més transformadors del territori: el Gargar de Penelles i la Cooperativa L'Olivera, i, al vespre, assistirem a la tercera jornada sobre educació social en entorns rurals, L’educació social i l’educació ambiental.

La trobada serà a les 10.45 h a la Plaça Major de Penelles des de la qual anirem cap a la visita al Gargar Festival de Murals i d'Art Rural, una proposta artística innovadora per dinamitzar un poble que patia feia anys l’ombra de la despoblació. Ens donarà la benvinguda l'Eloi Bergós, l’alcalde de Penelles, i farem una visita combinada amb visió de vídeo de presentació al cinema Kursaal, visita guiada pels murals del poble i visita guiada a l’obra Omnipresent de Berni Puig, dins l’església Sant Joan Baptista.

Després de la visita farem un vermut i dinarem junts al Pla d'Urgell i a les 16.00 h anirem cap a Vallbona de les Monges on farem la visita a la seu de Cooperativa l’Olivera i als seus cellers, i coneixerem aquesta aquesta visió transversal que ha fet compatible la inclusió social amb l’elaboració de productes d’origen i d’alta qualitat. Amb el tast final d’un vi escumós produït per aquesta cooperativa.

A les 18.00 h, ens encaminarem cap a la Sala de conferències de Vallbona de les Monges per assistir a la tercera jornada del projecte del CEESC, #ESRural - L'Educació Social en entorns rurals, que aquest any vol conèixer projectes d’educació social que treballin a l’entorn de l’educació ambiental, la sostenibilitat o el canvi climàtic. La cita facilitarà un debat on identificar els llocs de confluència entre l'educació ambiental i l'educació social.

>> El preu de l'activitat és de 12€ per a membres del CEESC i 15€ per a persones no col·legiades. Per organitzar els trajectes estem valorant diferents possibilitats. Consulteu aquest enllaç on trobareu tota la informació sobre l'Experiència, les inscripcions i les opcions de desplaçament.

 

El projecte Sèniors del CEESC, nascut al juliol del 2012 de la mà d'alguns dels i les protagonistes que van construir la pràctica i la teoria de l'Educació Social als seus inicis, compleix deu anys durant els quals ha organitzat més de 25 accions distribuïdes en dos eixos de treball: sobre contingut i reflexió per l’Educació Social -contribuint amb articles d’opinió i reflexió, organització de Càpsules, visites i recorreguts-, i en assessorament individual a estudiants i professionals “juniors” o grupal, a universitats, organitzacions o a diferents tipus de projectes d’acció social.

 


El projecte Sèniors compta amb el suport de: