Com ja sabeu, els Quaderns d’Educació Social és la revista CEESC que es publica un cop a l'any. A cada número, la revista dedica un monogràfic a un fet, tema, àmbit, etc. vinculat a l'educació social. 

El proper monogràfic el dedicarem al fet que fa 15 anys que es van aprovar els Documents Professionalitzadors de l'Educació Social. El monogràfic constarà de diversos articles que revisaran el recorregut, els impactes i la vigència d’aquests documents que defineixen l’educació social, el seu codi deontològic i les seves funcions i competències. 

El proper dijous 16 de juny, el Consell de Redacció dels Quaderns organitza una activitat oberta en la qual Graciela Esebbag, Encarna Medel i Antonio Alcántara conversaran al voltant dels Documents professionalitzadors des d'una mirada crítica per interrogar-se al voltant de la seva utilitat a l'hora de definir, enfocar i desplegar l'educació social com un dret de la ciutadania que ha de garantir la promoció social i cultural de les persones. Serà una conversa radiofònica que, en format podcast, formarà part del monogràfic. 

L'acte comptarà amb la dinamització de Joan Gener Barbany, educador social i agitador cultural, membre fundador de L'Eixida i Ràdio Intermitent i coordinador del Consell de Redacció dels Quaderns d'Educació Social.

L'acte és obert i gratuït, però demanem que us hi inscriviu per tal de controlar l'aforament de la sala.

Dijous, 16 de juny, a les 18.00 h. 
CANVI D'UBICACIÓ: Espai Lluis Maria Xirinachs (2a planta) de l'Ateneu L'Harmonia. Carrer de Sant Adrià, 20. Barcelona
INSCRIPCIÓ


Una mica més sobre els participants a la conversa:

  • Graciela Esebbag, psicóloga clínica. PsicoanalistaPsicóloga al SAR (Servei d'Atenció a Residències) i coordinadora del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Nou Barris (Fundació Nou Barris).
  • Encarna Medel, educadora social. Coordinadora de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Rubí. Professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya. Membre del Grup de Recerca en Educació Social.
  • Antonio Alcántara "Jese". Educador social. Professor a la facultat d'Educació de la UB, membre de l'equip pedagògic de l'Ateneu Popular 9Barris i cofundador de La Perifèrica.
    Educación Transformadora / @Antalcantara