El proper divendres, 10 de juny, a les 18.00 hores, celebrarem la tercera jornada del projecte l’Educació Social en entorns rurals del CEESC, en aquesta ocasió a Vallbona de les Monges. La jornada també servirà per donar el tret de sortida a la Fira Vallbonatura, un esdeveniment que serveix per descobrir diferents racons del terme i les seves històries en companyia dels veïns i veïnes d’aquest petit poble de l’Urgell.

Sota el reclam de l’educació social i l’educació ambiental, la jornada vol posar en diàleg els projectes d'educació ambiental, de sostenibilitat o canvi climàtic, amb voluntat socioeducativa, a partir de les diverses mirades professionals. Volem facilitar un debat on identificar els llocs de confluència entre l'educació ambiental i l'educació social. I coneixerem tres projectes i tres professionals que treballen amb persones i el seu entorn natural, entre l’àmbit social i l’educació ambiental, la sostenibilitat o el canvi climàtic:

  • Xavier Pedro del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC). Primer “tècnic de projectes socioambientals” d’aquesta organització nascuda a Tarragona però, des de fa sis anys, d’abast català on l’ecologisme, el compromís amb el territori, la defensa del medi ambient, l’altruisme i el voluntariat son marca de la casa.
  • Míriam Solé treballa a l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Mollerussa i és educadora referent del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa. Aquest abril passat, impulsaven la iniciativa “Apadrina un Arbre. Fem de Mollerussa una ciutat més sostenible” per conscienciar de la necessitat d’implicar-se en la millora de la qualitat de vida fent una Mollerussa més sostenible.
  • Enric Morera tècnic del projecte Espais Naturals de Ponent de l'Associació Leader de Ponent, amb la participació d'una àmplia varietat d'agents vinculats al territori i als espais naturals que té com a projecte educatiu, la necessitat d'apropar aquests espais i els seus valors, als infants i joves dels centres educatius del territori.

Per al debat també ens acompanyaran Roser Pont, vocal de Ponent del Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, Marina Barroso, membre de la junta de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), i Julio Martínez, expert en economia blava i membre del grup Sèniors del CEESC.

 

>>Més informació i inscripcions.

La Jornada #ESRural se celebra el mateix dia que l'activitat Paisatges de Ponent. Una ruta a través de projectes que transformen les comunitats. Entra-hi i descobreix l'experiència!

 


L'Educació Social en entorns rurals #ESRural és un projecte del CEESC, en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural, que neix per visibilitzar la maduresa de la professió als pobles i les comarques per inspirar l'Educació Social.

 

 En el marc de:


Amb la col·laboració de: