Al llarg de 2022 han estat assassinades a Catalunya 10 dones i un infant a mans de les seves parelles, exparelles, pares, fills i germans; és a dir, homes vinculats afectivament a elles i que haurien hagut d’estimar-les i tractar-les com es tracta les persones que s’estimen. La realitat, doncs, és que a Catalunya, les dones continuen morint pel fet de ser dones i de viure en una societat patriarcal que vulnera els seus drets de forma sistemàtica. Així les coses, aquest 25 de novembre, el CEESC se suma, un any més, a reivindicar els drets de les dones a viure, a viure en pau, a viure en igualtat i llibertat.

Un any més, les educadores i els educadors socials de Catalunya acompanyarem les dones i els infants supervivents de violències masclistes a interposar realitzar les seves denúncies en seu policial, proporcionant-los-hi tot l’afecte, la calidesa i l’empatia necessaris per trencar el cercle de la violència; les acollirem i les protegirem en els recursos de protecció per tal que puguin començar de zero i que no se sentin soles, i propiciarem la seva recuperació psicoemocional per tal d’evitar la transmissió intergeneracional de la violència.

Un any més, les educadores i els educadors socials de Catalunya realitzarem campanyes de sensibilització per explicar el parany de l’amor romàntic, per advertir com els estereotips, mandats i rols de gènere provoquen desigualtat i discriminació i per explicar en què consisteix la violència masclista i com podem detectar-la, i farem, així, la pedagogia social necessària per trencar amb les relacions abusives que generen violència.

Les educadores i els educadors socials de Catalunya continuarem lluitant per erradicar la violència masclista fins que les dones i els seus fills i filles puguin ser ciutadanes de ple dret, actives i participatives, i així ens comprometem també aquest 25 de novembre de 2022.

 

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
Comissió de Feminismes