Després d’una convocatòria especial l'any 2021, en què es va afegir la valoració de projectes que tenien en compte els col·lectius especialment afectats per la crisi de la COVID-19, la novena edició, la del 2022, tornava a ser com les anteriors i incloïa dues línies d’ajuts: una, a nous projectes de tipus social on se'n valora la capacitat transformadora i una altra, a projectes a l'entorn de la cooperació internacional. Tant en una línia com en l’altra, era imprescindible contemplar de manera cabdal la figura de l’educador/a social als projectes que s'hi presentessin.

L’aportació per a aquest 2022 era de 4.893,22€ i, igual que a la de l’any 2021, a la convocatòria només podien presentar-s’hi educadores o educadors socials col·legiats al CEESC, així com col·lectius, empreses d’economia social, fundacions i associacions privades sense afany de lucre amb més d’una persona col·legiada dins dels seus òrgans de govern.

Fins al 18 de juliol de 2022, data final marcada per poder optar als ajuts, s’hi van presentar tan sols 3 projectes, dos dels quals a la primera línia dels ajuts, i un, a la segona. Des del CEESC volem donar donar les gràcies a professionals i organitzacions que hi han participat, per l’esforç fet en la presentació dels projectes.

Ara bé, el jurat coincideix en què tot i que els tres projectes tenen un interès indiscutible, cap d’ells compleix amb els mínims de qualitat de la convocatòria i que no són especialment rellevants per a rebre una part de la quantia assignada. Per tant, declara deserta la Convocatòria 2022 d'Ajuts a Iniciatives Socials i de Cooperació del CEESC.

En línies generals i en resum, el redactat dels projectes no és aprovable dins d’una convocatòria d’aquest tipus. No s’hi han definit bé les propostes i en certs moments hi ha inconcrecions, manca d’objectius o d'indicadors de com s’avaluaran les accions dutes a terme. Així mateix, hi ha una falta de concreció en diversos aspectes com ara d'objectius, d’accions, de sistema de funcionament, de pressupost o d’avaluació. S’hi ha trobat a faltar també la manca de suports, xarxes o vinculació a l'entorn dels projectes. Per acabar, els pressupostos no projecten una futura viabilitat per tal d’assegurar-ne la continuïtat.

 

>>Llegiu la resolució completa del Comité Avaluador o Jurat (pdf)

Més informació del projecte.

Us recordem que aquesta convocatòria respon al compromís de destinar l’1% dels ingressos ordinaris del pressupost anual del Col·legi a iniciatives socials i de cooperació.

 

La Convocatòria 2022 d’Ajuts a Iniciatives Socials i de Cooperació del CEESC té el suport de la Diputació de Barcelona.