Aquest passat dissabte, 29 d’abril, milers de persones estaven convocades a les proves d’oposició d’estabilització a la Generalitat de Catalunya, entre les quals hi havia educadores i educadors socials.

Des del CEESC denunciem les condicions de caos que van viure els aspirants, tal i com ens descriuen diversos professionals que hi van participar: desorganització en les diferents seus dels processos selectius, manca d’informació, impuntualitat, falta de previsió, espai insuficient...

Els greuges han arribat, fins i tot, a la suspensió de l’examen de temari específic d’educació social a primera hora de la tarda, després de tot un matí d’incertesa per manca del model d’examen.

Tots aquests fets, que lamentem profundament, ens porten a denunciar la vulneració dels principis i drets que han de regir els processos selectius a l’Administració i a exigir l’assumpció de les responsabilitats del Departament de la Presidència i de la direcció de Funció Pública.

La Generalitat no es pot desentendre dels greuges causats, tot i que l’organització d’aquestes proves estigués externalitzada i en mans d’una empresa privada. Reclamem al Govern un seguiment de l'execució del contracte de la licitació, una compensació als opositors i que l'empresa adjudicatària doni plenes garanties del procés d'oposició.

Demanem que s’adoptin solucions com més aviat millor per a totes les persones afectades, per tal que aquesta situació d’incertesa i greuge no s’allargui en el temps.

A més, des del CEESC ens posem a disposició de les educadores i els educadors socials afectats, en cas que vulgueu emprendre alguna acció més. Podeu escriure’ns a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..