El Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats és un esdeveniment bianual, coorganitzat pels quatre col·legis de professionals que treballem a serveis socials: CEESC, TSCAT, COPC i COPEC. La secretaria tècnica recau en cada edició en un dels quatre col·legis, de manera rotatòria. En aquesta edició s’ha fet una volta completa i, per tant, el CEESC torna a assumir la secretaria com ja va fer l’any 2014, amb la primera edició del Congrés.

La Comissionada del Congrés és la figura que coordina tot el procés i garanteix la coordinació operativa entre els Comitès Organitzador, Científic i Assessor, i és membre del col·legi coordinador. En aquesta edició, doncs, és una educadora social -la Mireia Ballart- que ja havia participat en representació del CEESC en el Comitè Organitzador del IV Congrés.

El passat 19 d’abril es va celebrar  l’ON AIR, l’acte de presentació del V Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats, on es va presentar el lema d'aquesta edició, així com les conclusions de l’edició anterior. Aquest acte es va celebrar a l'Antic Escorxador de Badalona i es va gravar en format pòdcast que ja està disponible en línia. Els membres de l’Associació La Rotllana van ser els encarregats de conduir l’acte i també van participar activament en l’organització.

El podeu escoltar aquí:

 

L’acte va comptar amb la presència del president del CEESC, en Marc Queralt, que en la seva benvinguda va dir: “transitarem pel territori i treballarem de forma conjunta amb els professionals de la ciutat de Badalona. Volem fer un Congrés vivencial a diversos llocs de la ciutat, i compartint tota l’experiència amb institucions i entitats de la ciutat de l’àmbit social, cultural i educatiu”. A més a més, va voler destacar la voluntat que el V Congrés sigui un espai de pensament en la intervenció social i de mantenir actualitzada la mirada crítica per part dels professionals al conjunt del propi sistema.

La Mireia Ballart va cloure l’acte explicant que vol treballar per reivindicar quelcom imprescindible per poder seguir amb el nostre encàrrec públic i professional, de la mà de tots els agents professionals i de la ciutadania amb què treballem”, tot convidant a participar-hi de forma activa.

Trobareu més informació de l’acte a la web de Vè Congrés.

Seguiu el Congrés a les xarxes: amb l’etiqueta #V_CSSBE. I a twiter @CSSBE_CAT i a Instagram @CSSBE_CAT