L’any passat, pel Dia Internacional de l’Educació Social vam voler posar el punt de mira en la necessitat de col·legiar-nos i d’organitzar-nos per lluitar per la nostra professió i ampliar les perspectives i la mirada de l'educació social i enfortir-la.

Aquest any volem mostrar les moltes cares que pot tenir un col·legi professional com el CEESC, tant a nivell col·lectiu -treballant en conjunt i de manera compromesa pel pro de la professió-, com a nivell individual -oferint tot un seguit de serveis per donar suport a la pràctica dels professionals.

El CEESC és moltes coses i segur que per cada un dels que en formem part, la principal en pot ser una de ben diferent. Però el que està clar és que el CEESC és i serà tot allò que els seus membres vulguem que sigui.

Un lloc des d’on enriquir la professió, donar-la a conèixer, escriure sobre la nostra pràctica, obrir debats, transmetre coneixements, defensar els nostres drets, millorar professionalment, fer xarxa... En definitiva, un lloc des d’on treballar per a la nostra professió, per enfortir-la. Hi ha diferents espais on podem fer gran l’educació social i el CEESC en som un d’ells.

Durant l’any, les activitats i accions que programem conformen un CEESC que vol ser el de tots i totes. Les activitats programades per al #DiaES 2023 són tan sols un tast d’alguns d’aquests petits ceescs que conformem el gran CEESC. 


Un CEESC de reconeixement - Dilluns, 2 d’octubre

  • Il·luminem Catalunya d’Educació Social. Diversos municipis de Catalunya il·luminaran de blau les façanes i edificis públics en motiu del Dia Internacional de l’Educació Social. 

  • Portes obertes a la seu del CEESC de Girona, amb una trobada cafè, debat sobre la pedagogia llibertària i una mostra literària relacionada amb l'educació social, amb Richi Giménez, autor del llibre “Pensamiento libertario y educación social”.

  • V Jornada Dia Internacional de l’Educació Social. Diàlegs entre generacions. Aquesta cinquena jornada es dedica a l’àmbit de l’acció socioeducativa amb les persones grans, amb la finalitat de reflexionar i d’establir, des d’una perspectiva ètica, un diàleg entre generacions. Albert Font-Tarrés, president de la delegació del CEESC a Lleida, conduirà l'acte d'entrega de premis al millor expedient i millor Treball Final de Grau de la promoció 2022/2023.
     

Un CEESC de coneixement - Dimarts, 3 d’octubre

Un CEESC per a la reflexió - Dimecres, 4 d'octubre

  • Peixera ètica 2023. Construir una nova mirada.  Aquesta jornada vol ser una reflexió sobre els canvis que suposa la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica. Parlarem dels reptes i dilemes que aquesta llei implica per a les persones que acompanyen les persones amb discapacitat: una nova manera de treballar, una nova mirada i una reflexió conjunta.

Un CEESC que mira el present i futur - Dijous, 5 d'octubre

  • Celebrem i construïm professió. Per novè any consecutiu, fem actes simultanis de reconeixement als i les estudiants amb millors expedients acadèmics i treballs de fi de Grau d’Educació Social de les universitats catalanes.

 

Activitats del #DiaES 2023 en què hi col·laborem

 

I “el teu CEESC”, quin és? O, com t’agradaria que fos?