Ara fa un parell d’anys, entre mascaretes i precaucions, un grup d’educadores socials de les comarques gironines va decidir trobar-se per compartir inquietuds sobre l’educació social i tot allò que l’envolta.

Durant aquelles trobades es va posar de manifest que les estones dedicades a parlar sobre la tasca que realitzem, la teoria que la fonamenta i que facilita anar més enllà de la tasca mateixa, eren enriquidores tant a nivell individual com col·lectiu i, per aquest motiu, es va plantejar la idea d’arribar a un nombre més elevat d’educadors i educadores socials per tal de pensar, exposar, aprendre, qüestionar i debatre sobre tot allò que concerneix la professió. D’aquesta manera es va decidir recuperar una iniciativa que anys enrere una estudiant d’Educació Social va portar a terme a la ciutat de Girona: el Seminari “L’Educació social sobre la taula”.

Tenint en compte que ja fa temps que pensem i repensem la nostra professió, en aquesta segona etapa del Seminari -promoguda per la Junta delegada de Girona i que té lloc a la seu gironina del CEESC- es vol seguir compartint aquest espai amb totes aquelles persones vinculades a l’educació social que hi vulguin participar, ja siguin estudiants, docents del grau o professionals en actiu. Cal construir un espai participatiu i dinàmic que permeti, a banda de fer xarxa, abordar la professió des del major número de punts de vista possibles.

La dinàmica de les sessions del Seminari parteix sempre d’un tema central, generalment proposat per les persones assistents a la sessió anterior, a partir del qual es plantegen diversos dilemes o qüestions vinculades a l’educació social que s’aborden des de la teoria però, sobretot, des de la pràctica i el dia a dia. Es pretén, així, ser un espai de reflexió, un lloc de debat, un refugi on aturar-nos a pensar.

La millor manera de conèixer aquest espai és assistint-hi, consulta l'agenda del CEESC.

Cada mes anunciarem el tema principal del Seminari a través de la nostra web i els butlletins digitals.

Us hi esperem!