El passat 4 d'octubre, l’Associació Intercol·legial va celebrar el cinquè aniversari de la Comissió de Dones i d’Igualtat amb una jornada de debat sobre el futur de les polítiques de gènere i els reptes que tenen per davant els col·legis professionals en relació amb la igualtat.

Sota el lema ‘5 anys treballant per l’equitat al món professional’, la jornada va servir per posar sobre la taula tant les necessitats de les dones en l’àmbit del treball com la feina feta pels col·legis en aquest àmbit. També s'hi va reclamar una estratègia transversal entre administracions per promoure la igualtat.

L’Associació Intercol·legial és l’única entitat que agrupa 90 col·legis professionals, entre els quals el CEESC, i que aposta per abordar directament la política d’igualtat i d’altres qüestions com el lideratge femení i les dificultats de les dones per accedir a càrrecs directius.

El 2018 va crear la Comissió de Dones i d’Igualtat, un organisme que treballa en pro de la promoció de les dones professionals en la societat i les polítiques d’igualtat. En aquests cinc anys, la Comissió ha organitzat conferències, jornades de networking i altres activitats per donar visibilitat al paper desenvolupat per les dones en la societat actual i, en especial, en l’àmbit dels col·legis professionals. També ha treballat per formular estratègies comunes per donar visibilitat a les dones en tots els àmbits i per al foment de polítiques de paritat i d’igualtat, amb especial atenció a qüestions com la bretxa salarial.