Els dies 27 i 28 de maig de 2024 tindrà lloc el 5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats en un espai incomparable de Barcelona, el Teatre Lliure de Montjuïc.

En aquesta cinquena edició, el CEESC assumeix la Secretaria tècnica, després de fer-ho en la primera edició, l’any 2014. La Comissionada, Mireia Ballart, que va entomar el repte amb molta energia i il·lusió, és educadora social, col·legiada 10945, treballa un centre de serveis socials bàsics i és l’encarregada d’acompanyar i coordinar la feina dels Comitès Organitzador i Científic, així com del Comitè Assessor.

En un primer moment, i com ja s’havia informat anteriorment, el Congrés s’havia de celebrar a la ciutat de Badalona. Finalment, però, no va ser possible i es va decidir fer-lo a Barcelona, en un indret especial i creatiu: el Teatre Lliure. Ara bé, tot i que el Lliure serà la seu central dels actes del Congrés, al llarg dels dos dies hi haurà tallers i activitats a altres espais culturals del districte Sants-Montjuïc dels quals més endavant us donarem més detalls.

Des del diferents Comitès s’està preparant un programa atractiu, interessant i que ofereixi els punts de vista de les quatre professions implicades i permeti obrir i pensar en noves maneres de transitar pels marges de la intervenció social.

En aquests moments, que tant es parla que cal treballar per millorar les condicions dels Serveis Socials Bàsics i Especialitzats de Catalunya, volem que el Congrés, a més de reivindicar els recursos necessaris a les administracions competents, interpel·li els professionals a mantenir actualitzada la mirada crítica al conjunt del propi sistema.

Encara no podem avançar res del programa, però ja us podem dir que ja s’ha obert el termini de presentació de Comunicacions i Pòsters. Fins al 31 de març es poden presentar treballs que tinguin a veure amb aquestes quatre temàtiques:

  • Intervenció preventiva o reactiva: perspectiva comunitària.
  • Impacte digitalització (en l’atenció social, joves i famílies, gent gran).
  • Interrelació dels serveis que atenen les persones en el procés d’atenció.
  • Participació activa de les persones en els seus processos de millora als serveis socials bàsics i especialitzats.

>>Tota la informació sobre la presentació de treballs la trobareu en aquest enllaç.

Així mateix, si voleu estar al dia de totes les informacions que apareguin del Congrés i voleu ser de les primeres persones a inscriure-us-hi, podeu subscriure-us al Butlletí d’informació omplint aquest formulari.

Si sou professionals de Serveis Socials no us podeu perdre aquest punt de trobada amb professionals de l’educació social, la psicologia, el treball social i la pedagogia. Navegarem pels marges però sense perdre de vista el nostre rumb.