El passat 3 d’abril va tenir lloc la presentació de la Intercol·legial de Professionals Joves, un espai que reuneix als representants joves de les corporacions professionals membres de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, conformada per més de 100 col·legis i consells de col·legis professionals de Catalunya. La Intercol·legial de Professionals Joves té com a objectiu principal promoure la visibilitat i participació dels joves professionals en la societat actual.

La representant del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials és la Laura Balcells, educadora social col·legiada i secretària de la Junta delegada del Camp de Tarragona. Amb la seva participació en aquesta iniciativa, la Laura vol “aprofitar una oportunitat per fer créixer la nostra professió amb una mirada posada en els i les joves, present i futur de l'educació social”. Per ella, participar en un espai com aquest “permet aprendre conjuntament d'altres professions que poden trobar-se en problemàtiques, necessitats i demandes similars. Apropar el col·legi professional als joves per construir i vetllar per l'educació social és un aspecte rellevant”.  A més a més, “treballar conjuntament d'una manera organitzada ens permetrà donar més visibilitat al Col·legi i a l'educació social i, a més, amb la meva participació espero que s'afavoreixi que joves agafin el compromís ètic i participin d'aquests espais com la Intercol·legial Jove entre altres existents, com els grups de treball del CEESC.”

Entre els objectius destacats de la Intercol·legial de Professionals Joves es troben la visibilització i promoció dels joves professionals, el foment del debat de les idees i l'establiment de ponts de col·laboració entre diferents sectors professionals. 

A més, un dels reptes que identifica la Laura és “la implicació i participació dels i les joves en espais dels col·legis professionals; per aquest motiu, un objectiu transversal, de gairebé la majoria de col·legis professionals, serà el d'apropar i donar a conèixer els col·legis i, a més, fer pedagogia sobre la importància de construir i treballar per la professió. És tractar de fer-nos visibles com a joves i prendre part en allò de què també formem part”.

 

Crònica de l'acte de presentació de la Intercol·legial Jove a la web de l'ICAB. 

Fotografia: ICAB. La Laura Balcells és la tercera començant per l'esquerra de la fila superior.