Per tercer any consecutiu el CEESC estem celebrant el Dia de l’Educació Social amb diverses activitats entorn a la professió. Activitats encaminades a donar visibilitat a la tasca que, dia a dia, fem com a educadores i educadors socials.

Aquest any també hem aprofitat la celebració d’aquest dia per presentar l’Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya, l’#InformeES. Aquest és fruit de la voluntat de la Junta de Govern del CEESC d’actualitzar la lectura de la realitat de la professió a Catalunya.

L’any vinent farà 25 anys de la creació de la Diplomatura d’Educació Social i també celebrarem els 20 anys de la creació del CEESC. Per això creiem que és un bon moment per parar i reflexionar sobre com ha evolucionat la nostra professió en aquests anys i veure on es troba actualment.

Per fer l’informe hem demanat col·laboració a les universitats que ofereixen els estudis d’educació social, a diferents entitats i també als professionals de l’educació social que, a través d’un qüestionari, ens han donat a conèixer la seva situació professional.  A tots els volem agrair la seva col·laboració i, en especial, als 846 educadors i educadores socials que van respondre l’enquesta que vam plantejar en obert ara fa uns mesos.

Tot seguit podreu veure els punts més destacats d’aquest treball, que en breu trobareu complert accessible a la pàgina web del CEESC.

VEURE VÍDEO