Actualment es valora d’una importància cabdal la intervenció d’equips multidisciplinaris davant situacions tràgiques com ara les catàstrofes, desastres, accidents, incendis, atemptats, inundacions, etc., que generen patiment i que representen per als implicats un fet vital estressant. Aquests fets tan traumàtics provoquen, en el moment immediat, l’existència de necessitats que precisen d’una intervenció psicosocial per a poder ser ateses.

La resposta a aquestes necessitats sorgides en l’emergència requereixen de professionals de diferents disciplines i és difícil trobar una situació d’emergència en què exclusivament intervingui un professional d’un sol àmbit.

Existeixen en els col·legis de treball social i psicòlegs equips d'emergències que intervenen en situacions d'aquest tipus. Ara ens preguntem si hi ha un grup d'educadores i educadors socials que volen treballar des del CEESC en una formació específica, crear el grup i disposar d’un protocol de mobilització.

Si ets educador/a social i hi estàs interessat, no dubtis en enviar-os un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

D'altra banda, et proposem que participis a la II Jornada 2015: Fent Camí en la intervenció psicosocial en emergències que organitza el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i que tindrà lloc el proper 28 de novembre de 2015, de 9h a 14h, a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7 de Barcelona). La Jornada vol donar a conèixer l’experiència durant les intervencions de l’Equip d’Emergències Psicosocials aquest any 2015, compartint amb les persones assistents l'organització, la tasca i les emocions viscudes, a més d'obrir un espai de reflexió on valorar les diferents intervencions amb l'objectiu de millorar activacions futures.

El preu per a les persones col·legiades del CEESC és de 10€.