Per segon any consecutiu, la convocatòria ha estat molt renyida. El gran nivell de qualitat dels 12 projectes presentats ha dificultat l’elecció dels projectes guanyadors. Cal ressaltar, un any més, la participació i la diversitat de temes i problemàtiques que s’hi han mostrat i volem fer un reconeixement a totes les entitats i persones per l’esforç mostrat en la presentació escrita de les seves propostes.

Després que tots els membres del jurat valoressin detingudament els projectes, es va arribar a l’acord de repartir el premi entre els 3 projectes següents (la resolució del comitè avaluador la podeu consultar al web del CEESC):

  • Circula.Cultura! Primer any de recuperació del quiosc des de l’acció sociocomunitària (plaça de la Generalitat, Sant Boi de Llobregat). Per ser el projecte més innovador que hem recollit i el que ha obtingut més puntuació a tots els nivells d'acord amb els criteris de les bases de la convocatòria. Un projecte jove, amb energia, que aprofita espais existents sense ús per reactivar una iniciativa cultural per a la ciutat de Sant Boi de Llobregat. Amb moltes capacitats, trencador i amb un fort potencial de transformació de l'entorn.
    Consulteu el perfil de facebook de l’Associació Circula Cultura!: https://www.facebook.com/associacio.circulacultura
    És un projecte que s’emmarca dins de la segona tipologia de la convocatòria, la de projectes innovadors que fomenten l'ocupació dels educadors i les educadores socials. S’enduu la meitat de la quantia, 2.231,60 €.
  • Dinamització de la casa d'acollida "La Source du Bonheur" per a infants i joves orfes en risc d'exclusió social a Ziguinchor (Senegal). Per ser un projecte que treballa per resoldre una necessitat real al territori, que compleix les expectatives d’una proposta d’ajuda humanitària i de desenvolupament i creixement; que treballa en xarxa demostrada, coneguda i que ho tracta de manera comunitària i sostenible.
    Per fer el seguiment de la casa d’acollida "La Source du Bonheur": https://babelpuntodeencuentro.wordpress.com/
  • Acceso a una educación de calidad para niñas con discapacidad intelectual en el Distrito de Anantapur (Andhra Pradesh, Índia). Per ser un projecte que combina el valor del treball per resoldre una problemàtica complexa en l'entorn on s'ubica i, alhora, es destaca la sostenibilitat econòmica del projecte, una garantia per a la seva continuitat.
    La Fundación Vicente Ferrer és la qui impulsa aquest projecte: http://www.fundacionvicenteferrer.org/.

    Tots dos projectes s’emmarquen dins de la primera tipologia, la de projectes de cooperació internacional que es duen a terme en països empobrits i que promouen la professió d’educador social. S’enduen cadascun la quantia de 1.115,80 €.

Des del CEESC felicitem tots els responsables dels projectes guanyadors i els agraïm haver-hi participat.

Esteu atents i atentes a la propera Convocatòria del 2016!