El passat dijous 26 de novembre a la tarda es va donar a conèixer l’obra guanyadora  de la 4ª. Edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster al Centre Cultural Tecla Sala de la ciutat L'Hospitalet de Llobregat.

L’acte va ser presentat per la periodista Meritxell Martínez Pauné, qui va agrair la participació de totes les persones assistents, donant la paraula a la taula representada per les institucions i entitats que donen suport al Premi. Les persones que integraven la taula van dedicar unes paraules a la memòria del Quim Grau ressaltant la seva professionalitat i la seva vàlua humana.

El Sr. Jaume Graells i Veguin, regidor d’Educació i Cultura en representació de l’Ajuntament de L’Hospitalet va donar la benvinguda als assistents en nom de la ciutat i va felicitar, a l’igual que tots els membres de la taula, als autors de les obres presentades i especialment a l’autora de l’obra premiada. Joan Muntané, que representava al CEESC en l'acte, va ressaltar l’articulació entre l’acció professional i el compromís social de les educadores i els educadors socials.  Per part de GRES, el seu president José Luís Ariño va ressaltar la importància del treball en comú entre institucions i entitats ciutadanes. Seguidament per part de la Diputació de Barcelona va parlar el Sr. Josep Sicart i Enguix assessor de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, i per part de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya la Sra. Mercè Santmartí i Miró, tots dos van elogiar la figura de professional i humana del Quim Grau. Per últim, i tancant el torn de paraules de la taula d’institucions la Sr. Jesús Husillos Gutiérrez regidor d’Igualtat i Benestar Social de l’Ajuntament de L’Hospitalet va expressar la seva satisfacció per que el premi es tornés a presentar a la ciutat de L’Hospitalet i es va comprometre a seguir donant-hi suport.

L’acte va continuar amb la lectura del veredicte del Jurat amb el que es va escollir l’obra guanyadora d’enguany. Xavier Orteu i Guiu com a representant de jurat, va anunciar com a guanyadora l’obra: “Les altres infàncies: imatges de la infància en els dibuixos animats” de l’educadora social Anna Xartó Torán.

Com a novetat en aquesta edició, es va presentar una Taula d’experiències educatives amb joves i infants coordinada per en Pep Montes. L’educador José Souto va presentar el Projecte del “Grupo Aula“ de l’EAIA de la ciutat de L’Hospitalet, seguidament l’Aída Muñoz va parlar de l’experiència     “Creando vínculos a través del juego” al barri de El Gornal i per acabar en Senén Roy presentà el projecte “ Coenzims” que es realitza a la ciutat de Granollers.

Finalment i per acabar es va oferir als aproximadament 100 assistents un refrigeri a càrrec de la Fundació El Llindar.

Web Premi internacional en educació social Joaquim Grau i Fuster