El passat dissabte 19 de desembre vam celebrar Assemblea Ordinària del CEESC, en el que van participar 58 persones col·legiades. 22 de manera presencial i 36 delegant el seu vot.

El més destacat de va ser l’aprovació de la proposta de la nova presidència que va presentar la Junta de Govern. Maria Rosa Monreal és, des de dissabte, la presidenta del CEESC. Una presidència que es presenta per guiar un procés de reorganització interna, de renovació institucional del CEESC. 

Es planteja un anàlisi de model organitzatiu amb el guiatge d’una consultoria externa, per això el pressupost del 2016 inclou una partida a aquest efecte. Aquest anàlisi ha d’ajudar a la Junta a crear un nou pla de treball per al 2017, que ja estigui d’acord amb aquesta renovació.

Tal i com va dir Maria Rosa Monreal “La junta del CEESC ens plantegem un temps per repensar-nos amb una anàlisis externa, per identificar si l’essència del col·lectiu i el discurs que volem comunicar és el que volen que defensem els col·legiats del territori”. O també en Xavier Puig, vocal de la Junta de Govern i president del CGCEES, "cal replantejar-nos, repensar-nos i pensar com volem ser en l'entorn actual en el que ens trobem".

Durant l’assemblea també es van aprovar: 

A més dels acords presos, es va parlar d’altres temes. D’entre els que destaquem:

  • En Pep Vallès ens va explicar tot el procés que, en 2 anys, ha portat a tenir la placa d’homenatge a en Toni Julià a Girona, que just es va inaugurar el passat dissabte 11 de desembre.
  • La Maite Mauricio i el Juan Dueñas ens van parlar del grup motor que treballa per la creació del Comitè d’Ètica; "busquem aportacions i sinèrgies" explicaven. Deixant l’apunt de si algú es veu amb ganes de participar, ni dubti en fer-ho.