El proper dia 21 de gener se celebrarà, per segon any consecutiu, el Dia Europeu de la Mediació.

El Consell d'Europa va ser la primera institució europea que va manifestar la necessitat d'instituir, promoure i reforçar la mediació com un procediment de resolució de conflictes i es va materialitzar en la Recomanació nº R (98) 1, sobre mediació familiar, aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa.

Al llarg de la setmana del 14 al 21 de gener es faran un seguit d'activitats de promoció i divulgació de la mediació que es duran a terme a Catalunya, amb la participació de més de 40 entitats, entre les quals hi ha el CEESC, per tal de  promoure la mediació entre els ciutadans i donar-ne a conèixer les característiques i els avantatges.

Els valors de la mediació (diàleg, respecte, confiança i responsabilitat) aporten capital social i permeten progressar cap a una societat més madura i cohesionada. Per això el lema d'aquest any és: "Per una societat millor, mediació".

A Tarragona organitzem la xerrada “Cultura de pau i mediació en l’àmbit de l’educació social. Opcions professionals”, que tindrà lloc el dilluns 25 de gener a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia (Campus Sescelades de l’URV, Carretera de Valls). L’activitat té com a objectiu promoure la comunicació entre professionals de l’educació social, membres de l’Associació de Professionals de la Mediació de Tarragona i la ciutadania interessada, en un debat obert sobre la correlació entre la tasca professional de l’educació social i els diversos àmbits d’intervenció per a la gestió, i si s’escau, de resolució de conflictes.

Consulta totes les activitats programades del Dia Europeu de la Mediació.

La setmana es clourà amb l’acte institucional sota el títol "Si la mediació és la resposta, quina és la pregunta?", que tindrà lloc el 21 de gener, a les 12 hores, al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (carrer d'Ausiàs Marc, 40, Barcelona).

Més informació