Amb el lema Vergonya, ni un minut més, per una Europa de les persones, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, del la qual el CEESC formem part, impulsa una campanya per denunciar la situació infrahumana en què es troben les persones refugiades que arriben a sòl europeu. Una situació que s’ha agreujat arran del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a tots els que arribin irregularment a Grècia, inclosos els que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians. 

Des dels Col·legis professionals es reitera que els Drets Humans són l’únic valor que hauria de moure la nostra societat i s’urgeix als Estats per tal que preparin mesures efectives i ràpides per millorar l’ajuda als refugiats, no per impedir-la. 

Per aquest motiu, s’ha elaborat un Manifest en defensa dels drets dels refugiats per tal de preservar els seus drets i al qual es poden sumar totes les Administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants.

Els Col·legis professionals creuen que aquest acord entre la UE i Turquia significarà una trava més de les moltes que les institucions europees estan posant als refugiats. Així mateix, lamenten la falta de pro activitat que les autoritats estan mostrant davant d’aquesta crisi humanitària de primera magnitud.

Llegeix el manifest (pdf)


ACTE DE LLIURAMENT DEL MANIFEST - Dijous 17 de març a les 13:15h.

Per tal de sumar més força, us convoquem a totes i tots a l’acte de lliurament del Manifest, que es realitzarà demà dijous 17 de març, a les 13:15 hores, a la seu de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90). El Col·legi serà present en aquesta convocatòria, així com altres degans, deganes, presidents i presidentes dels Col·legis professionals i Consells de col·legis i representants d’altres entitats adherides, per tal de mostrar el suport a les persones refugiades i denunciar la precària situació humanitària en què s’hi troben.


ADHEREIX-TE AL MANIFEST

El Manifest es troba publicat a la pàgina web de l’Associació Intercol·legial, des d'on podeu signar la vostra adhesió individual com a professionals col·legiats.


A LES XARXES

Dins la campanya “Vergonya, ni un minut més!, per una Europa de les persones” us proposem que feu servir les etiquetes #solidaritatrefugiats i #refugiatsintercolcat, per tal de mostrar a les xarxes socials el rebuig a la situació en què s’està tractant als refugiats i alhora per recollir totes les accions que estem duent a terme des de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.