Us proposem, com a novetat, dos cursos d’estiu, fora de la nostra programació quadrimestral. Es tracta de dues formacions amb continguts i metodologies molt diferents:

> Fotografia i activisme. El que no volen que se sàpiga. Fotografia i difon.

Aquest curs està organitzat per la Plataforma/C i us el podem oferir a un preu reduït a partir de l’acord de col·laboració que el CEESC hi ha establert.

Es tracta d'un taller on line de cinc setmanes de durada, dirigit a les persones que us agrada la fotografia, teniu inquietuds socials i voleu comunicar i difondre el que succeeix al vostre entorn. Entra altres coses, repassarem la feina d'alguns fotògrafs coneguts, perquè  aprendre  dels grans és important, i veurem com treure tot el partit a la nostra càmera i les tècniques necessàries per fer fotografies interessants.

El taller, a més, està impartit per membres de Fotomovimiento, un grup de fotoactivistes que acompanya i fotografia als moviments socials des del 15 de maig del 2011. Fotomovimiento  difon les seves imatges a les xarxes, i col·labora amb mitjans de comunicació afins i actualment compta amb un dels arxius fotogràfics més amplis sobre moviments socials a Europa.

> Introducció a la diversitat religiosa a Catalunya

En aquest cas es tracta d’un curs presencial i gratuït, concentrat en tres matins. La formació està organitzada i finançada per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l’increment que ha experimentat la diversitat religiosa, que s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte. 

Aquesta diversitat implica reptes per al conjunt de la ciutadania i impacta en els diferents àmbits, inclòs l’educatiu. Aquest curs introductori permetrà conèixer una aproximació a la realitat religiosa de Catalunya en l’actualitat, quines són les principals característiques de les confessions que hi estan establertes, el marc legal que regula la llibertat religiosa i les actuacions que les diverses administracions estan duent a terme. El curs està dirigit a professionals i col·laboradors de l’àmbit de projectes socials d’intervenció i d’atenció a persones d’origen divers. El professorat és especialista en diversitat religiosa.