El CEESC es suma a la crida diumenge 29 de maig a la manifestació per protestar contra les accions del Tribunal Constitucional espanyol (TC) en les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. La suspensió de les lleis d’emergència residencial i energètica i la llei d’igualtat o el buidatge de competències de la cambra catalana són algunes de les raons que motiven l’acció.

Sota el lema ‘Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real’, la marxa sortirà a les 12.00 des de la plaça d’Urquinaona i arribarà davant la delegació del govern espanyol, al Pla de Palau.

Destaquem l’increment de la pobresa i les desigualtats socials, així com la manca d'instruments per combatre aquestes situacions. En aquest context es considera la "urgència" de l'aprovació de la ILP de la renda garantida de ciutadania.

De la mateixa manera, els convocants reclamem també el dret a l'habitatge i a l'educació pública "de qualitat", així com la retirada de la llei Wert, el dret a una sanitat pública per a tothom o el dret de les persones consumidores. Igualment, la manifestació aposta per una societat inclusiva, el dret al treball digne, revertir les retallades començant per la darrera reforma laboral, que es lluiti per la igualtat de gènere com a manera "fonamental" per assolir la qualitat democràtica i, finalment, la necessitat d’un contracte polític amb la ciutadania pel treball digne, els drets socials i la democràcia real.

La mobilització està impulsada pels sindicats CCOO i UGT de Catalunya, entitats civils com la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), la Comissió Promotora de la ILP Renda Garantida de Ciutadania o la Taula d'Entitats del Tercer Sector.