A principis d’aquest any el CEESC ens vam posicionar a l’entorn de la realitat de les beques de menjador escolar, reclamant un diàleg entre els referents polítics d'Ensenyament i Benestar Social per tal de racionalitzar tràmits, criteris i calendaris, de manera que les beques de menjadors escolars esdevinguessin un veritable mecanisme per oferir suport real a les famílies que es troben en una situació de necessitat d’atenció econòmica i socioeducativa. (Llegeix el nostre posicionament).

Ara ens sumem a la concentració davant el parlament de Catalunya de demà dijous 26 de maig "A l'escola cap plat buit", organitzat per la plataforma Drets de la Infància en l'Àmbit Educatiu (DIAE).

Tal i com diu el comunicat conjunt, a les acaballes del curs hem de tenir present que la pobresa infantil no fa vacances com les escoles. La xifra de nens que viuen sota el llindar de la pobresa és molt més alta que la quantitat de nens que reben algun tipus de suport per millorar la seva alimentació. Concretament no arriben ni a un terç de les que caldrien.

Les beques menjador no són l’única manera d’enfocar el problema, però aquesta és l’única via que genera aportacions clares i fins a cert punt quantificables.

Amb la concentració es reclama:

  1. La garantia que les beques menjador siguin del 100% de l'àpat a tots els alumnes que viuen en llars sota l'índex de pobresa publicats per IDESCAT (AROPE).  Que cap alumne/a passi gana o estigui malnodrit.
  2. Que s’agilitza la burocràcia en l’atenció a les persones. Calen recursos, no ofegar en papers les famílies desfavorides.
  3. La Renda bàsica per a les famílies en situació de vulnerabilitat
  4. Que siguin prohibits els desnonaments en llars on hi visquin menors d'edat. Que cap infant o jove sigui foragitat de casa seva per oferir-la a un banc.
  5. L´aplicació immediata del decret de pobresa energètica i el manteniment dels subministraments bàsics a totes les persones. Els drets de les persones passen per davant de les picabaralles de competències entre jutges i administracions.

No ens resignem a admetre desigualtats tan evidents a les escoles i a la societat. La infància de Catalunya es mereix atenció i una política diferent.

Llegeix el Comunicat per la concentració #"A l'escola cap plat buit‬".

Pàgina de Facebook #bequesmenjador