El passat 20 de setembre es va fer la presentació del Nou Model de Serveis Socials davant de més d’un centenar de responsables polítics encarregats del seu desplegament a nivell local.

La presidenta del CEESC, Maria Rosa Monreal, hi va assistir en representació del conjunt de professionals de l’educació social, ja que el Col·legi ha estat col·laborant intensivament els darrers anys en l’elaboració d’aquest Nou Model.

A principis de l’any 2014 se’ns va proposar participar en la revisió del model que s’havia consensuat per part de tècnics del mateix Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, tècnics de la Diputació de Barcelona i coordinadors de Serveis Socials Bàsics designats per l’ACM i la FMC.

Gran part de les aportacions que hi vam fer des de la perspectiva de les educadores i els educadors socials van ser incorporades al document final, del qual ens sentim, en part, protagonistes.

Una proposta amb la profunditat i extensió com la present és del tot necessària per homogeneïtzar i establir criteris per oferir millors serveis socials a les persones, adaptant-se a cada una de les realitats territorials. La nostra societat ha evolucionat de manera que presenta noves realitats que cal incorporar per donar respostes eficients, integrals i coordinades des de les diverses administracions.

Tant des de les entitats municipalistes com des del mateix Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, es va explicitar la voluntat de fer un bon desplegament d’aquest nou model, que sigui sostenible i vagi consolidant les seves propostes. Diverses actuacions que ja s’han endegat ens apunten a l’impuls que els serveis socials estan rebent per a què així sigui, com es va poder contrastar en el Ple del Consell General de Serveis Socials, òrgan del que el Col·legi també forma part, i que es va reunir el dia 26 d’aquest mateix mes.

Podeu consultar els documents de referència en aquests enllaços:

Fotografia: Associació Catalana de Municipis