El passat 7 de setembre membres de la junta de govern del CEESC ens vam reunir amb Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta reunió, sol·licitada en el seu dia amb la voluntat de presentar-nos institucionalment a la Consellera, la vam encetar celebrant la decisió de fusionar el Departament de Benestar Social amb el de Treball i vam apuntar la conveniència de construir ponts més forts amb el d’Ensenyament per tractar alguns temes comuns, com és el cas de la realitat actual de les beques menjador o la necessària inclusió d’educadores i educadors socials en els equips dels centres docents.

Per la seva banda, la Consellera ens va anunciar la incorporació immediata de 50 nous educadors als Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA), dels 91 previstos per ampliar aquests serveis.

Vam debatre diverses qüestions a l’entorn d’aquest col·lectiu professional, el dedicat als infants, que és un dels col·lectius més nombrosos. Vam coincidir en la necessitat de revisió del sistema català de protecció a la infància i l'adolescència i la voluntat de fomentar l’acolliment com un recurs més generalitzat del que és actualment.

Des del CEESC, vam aprofitar el fet que recentment se celebrarà el 20è Aniversari de la creació del col·legi per repassar la trajectòria d’aquests anys, així com el mapa de presència professional en multitud d’àmbits. A mode d’exemple, en el cas dels serveis socials, vam debatre sobre la conveniència de racionalitzar la realitat del Congrés de Serveis Socials (coorganitzat amb altres col·legis professionals) amb el Congrés que es vol impulsar des del propi Departament. En quant al treball comunitari, Bassa ens va apuntar la conveniència que el Col·legi contacti amb la Direcció d'Acció Cívica i Comunitària, ja que actualment s’està repensant el model dels centres cívics, amb voluntat intergeneracional, en els que la figura de l’educador/ora social  podria tenir cabuda.

Al fil de la realitat de la presència d'educadores i educadors socials en tan diversos àmbits, la Consellera ens va animar a ser presents en tots aquells espais que ens semblin interessants per poder fer palesa la veu de la professió. En aquest sentit al CEESC ja fa temps que treballem per representar els interessos professionals de les persones col·legiades. Durant el 2015, 60 persones col·legiades van representar el CEESC en diferents entitats i organismes professionals. Actualment, ens trobem en el procés de revisar i ampliar aquests espais. Així que si creus que hauríem de ser presents en algun espai de participació de les entitats i administracions que desenvolupen tasques relatives a la defensa o promoció de la professió i/o a la protecció a les persones usuàries i consumidores dels serveis professionals,  pots posar-te en contacte amb nosaltres. També si hi voldries participar. Envia’ns un correu a ceesc[a]ceesc.cat.