El passat dimarts 18 d’octubre vam celebrar l’acte de presentació del Congrés de Serveis Socials. Violències en els escenaris actuals, que vol reflexionar al voltant de les noves manifestacions de violència i la intensitat amb què es presenta actualment en els diferents contextos personals, familiars i socials.

La presentació es va dur a terme a la seu del COPC amb la presència de la Núria Carrera, Degana del Col·legi de Treball Social, el degà del COPC, Josep Vilajoana, la Rosa Rodriguez, Presidenta del Col·legi de Pedagogs i la Maria Rosa Monreal, presidenta del CEESC.  També van participat en l’acte la comissionada del Congrés, Carolina Pastor, la representant el Comitè Organitzador, Irene Moulas i Mercè Civit del Comitè Científic.

La temàtica del Congrés, les violències que trobem en l’entorn personal, familiar i social, és constantment d’actualitat i un fenomen canviant, tant pels nous escenaris socials (per exemple, el context de crisi econòmica) com per l’evolució amb què es palesa la violència (per exemple, la violència de gènere a través dels nous canals de comunicació). Altres exemples significatius en són la violència dels fills envers els pares, la gent gran maltractada pels seus cuidadors, el bullying o els divorcis violents. Per últim, els mateixos serveis socials han estat víctimes de violència per part de les persones a qui atenen.

El Congrés debatrà sobre la problemàtica amb representants experts en la matèria procedents de serveis socials bàsics i especialitzats, així com també d’altres àmbits professionals i serveis, amb participació de personalitats del món acadèmic, jurídic, periodístic, que dia a dia treballen en la prevenció i tractament de la violència.

Animeu-vos a participar-hi!

Web del Congrés
@2css16

Algunes notícies a premsa sobre la presentació:

 

Fotografia COPC