El dimarts 22 de novembre durem a terme la Jornada "El cooperativisme com a instrument per a la gestió de serveis socials" a DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials.

Aquests darrers anys, l'increment de creació de cooperatives s'ha notat especialment en el sector d'atenció a les persones, que està estretament vinculat a la fórmula de cooperativa d'iniciativa social sense afany de lucre. Molts grups d'emprenedors i emprenedores provinents de l'àmbit social, han escollit la cooperativa social com a opció per desenvolupar el seu projecte. En aquest cas, el model cooperatiu encaixa a la voluntat de posar en marxa de manera col·lectiva una iniciativa que doni resposta a una determinada necessitat social, incorporant la voluntat transformadora que sempre acompanya la proposta cooperativa.

De manera complementària, moltes de les cooperatives que ja fa anys treballen en aquest sector, han incrementat la seva demanda d'educadors i educadores socials i altres professionals de l’àmbit social, per incorporar-los als seus equips. D'aquesta manera, la cooperativa es converteix en una opció interessant pel professional, afegint-hi la possibilitat d'acabar sent soci de la cooperativa. Per tant, és planteja com una opció real de sortida laboral i professional.

Aquesta jornada té dos objectius, per un costat, conèixer les diferents possibilitats i aprofundir en les oportunitats que s’ofereixen des de l’economia social i la cooperativa, com agents transformadors de la realitat social, per tal d’apoderar a educadors, educadores socials i altres professionals de l’àmbit social, amb noves eines i capacitats. I per un altre, donar a conèixer a les educadores, educadors socials i altres professionals de l’àmbit social, els recursos i les eines de suport a la posada en marxa de cooperatives i empreses de l’economia social.

Programa:

09:15 h. Recepció de les inscripcions.

09.30 h. Benvinguda i presentació de la jornada, els seus objectius i introducció al cooperativisme.

10.00 h. L’impacte de les cooperatives d’iniciativa social.

  • Joan Segarra. Director de la sectorial de les cooperatives d’iniciativa Social. Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

10.45 h. Pausa

11.00 h. Resposta als reptes socials des de les cooperatives. Experiències reals.

  • Drecera, Sccl. Cooperativa d’iniciativa social dedicada a la inserció i formació d’infants i joves. A càrrec de Joan Muntané Seuba.
  • Eduvic, Sccl. Cooperativa de Serveis d’educació i integració social per a adolescents i joves. A càrrec d'Andrés López Martí.
  • Eines Serveis Socioeducatius, Sccl. Cooperativa de Serveis socioeducatius, formació i psicopedagògics. A càrrec de Judith Pardo.
  • Suara Serveis, Sccl. Cooperativa de Serveis d’atenció a les persones: serveis socials, educació i formació, benestar personal i ocupació i treball. A càrrec de Xavier Dachs Serradesanferm.

    Modera Aracoop amb debat, precs i preguntes.

12.15 h. Creació de cooperatives i recursos del cooperativisme per la iniciativa social.

  • Com es crea una cooperativa?
  • Recursos i alternatives que ofereix i proposa el cooperativisme a l'iniciativa d'educadores i educadors socials i altres professionals de l'àmbit social.

    A càrrec de Marta Ribera del programa Aracoop amb debat, precs i preguntes.

13.15 h. Cloenda

 

>>Informació de la jornada al web de DIXIT.
>>Inscriu-te a través del web de DIXIT.

Organitza: