El passat dijous 24 de novembre, des del grup i projecte Sèniors vam fer una xerrada a la UAB sobre "La professió de l'educador/a social: perfil professional, àmbits d'intervenció, experiències de vida" a més d'una setantena d'alumnes de 4rt del Grau d’Educació Social, que actualment ja estan realitzant les seves practiques.

Els Sèniors encarregats de fer aquesta visita-xerrada van ser en Juanje Guerrero, especialitzat en treball comunitari, tractant temes de drogodependències i absentisme, principalment; i la Montserrat Panareda, que ha treballat en l’acollida i reinserció de persones adultes amb problemes d'integració social i laboral, reforç educatiu per a infants, cases d'acollida per a mares i els seus fills, i els seus últims vuit anys de vida laboral s’ha dedicat a la formació i inserció laboral de persones estrangeres. Després de presentar el CEESC, en Juanje i la Montserrat van parlar sobre la seva història de vida entorn l’educació social, també sobre els perfils professionals i conjuntament amb l’alumnat es va reflexionar sobre la professió i debatre sobre alguns aspectes contradictoris del seu exercici, com per exemple, del tipus de relació de proximitat i/o de professionalitat amb les persones que es treballa.

Les experiències que hem tingut fins ara d’aquesta trobada entre els professionals sèniors i els estudiants universitaris sempre han despertat motivació per part d’aquests últims. Els i les membres Sèniors ja tenen programades més visites i xerrades pel 2017, us n'informarem!

 

Sèniors és un projecte per transmetre el llegat i el saber dels i les protagonistes que van construir, als inicis, la pràctica i la teoria de l’Educació Social a Catalunya i per donar resposta als interrogants que es plantegen en l’exercici de la pràctica professional.

Amb el suport de:



A LA FOTO: Sèniors a la Universitat Autònima, 24 de novembre.