El passat dijous 24 de novembre es va presentar la 5a edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster en un acte a la Biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat al qual van assistir un centenar de persones.

Aquest Premi té la finalitat de promoure la reflexió escrita sobre la pràctica professional en el camp de l’educació social amb infància, adolescència i joventut, aprofundint en els efectes educatius resultants de l’acció professional.

Poden participar en aquest premi tots aquells professionals i equips de professionals que desenvolupin o hagin desenvolupat la seva tasca en el camp de l’educació social.

La dotació econòmica del premi és de 6.000 euros (sotmesa a les condicions fiscals pertinents) i el termini de presentació dels treballs és el 31 d’agost de 2017.

Podeu consultar les bases de l’actual convocatòria del Premi a: www.premieducaciosocial.cat

Durant l’acte també es va presentar la publicació del treball guanyador de la 4a edició del Premi Quim Grau, “Les altres infàncies: imatges de la infància en els dibuixos animats” de l’educadora social Anna Xartó. El treball reflexiona sobre la importància d’analitzar la pròpia mirada, perquè aquesta condiciona el lloc que ocupem per a l’altre. Utilitzant els recursos dels dibuixos animats s’analitza com certes mirades poden afectar les pràctiques educatives.

Alhora es van presentar les il·lustracions del llibre, fetes per infants, a través d’una petita exposició amb els dibuixos originals i un emotiu reconeixement públic als nens i nenes que ens van poder acompanyar aquell dia.

L’acte va estar conduït per Meritxell Martínez Pauné, periodista i va finalitzar amb un refrigeri a càrrec de la Fundació El Llindar.