El Servei d’Ocupació i Orientació Professional del CEESC (SOOP) ha rebut el 2n Premi Educaweb d’orientació 2016 en la categoria de “Projectes d’institucions, organitzacions o centres educatius”.

El passat 24 de novembre es va fer la cerimònia d’entrega al Petit Palau de la Música Catalana. Un reconeixement especial per aquest servei innovador, únic i integral que ofereix el Col·legi per a l’orientació laboral i professional de les col·legiades i els col·legiats.

És molt important per a nosaltres rebre aquest premi, que valora la feina feta a l'hora de treballar per l'ocupabilitat en la nostra professió, sent un segell de garantia per aquest servei i alhora pel CEESC.

Podeu veure el projecte presentat als premis i llegir l’entrevista feta per Educaweb a la Maria Rosa Monreal, presidenta del CEESC.

El SOOP neix el 2012, quan el CEESC es planteja ampliar els seus serveis d'orientació i ocupació professional per crear un servei íntegre que pugui donar resposta a totes les oportunitats en l'ocupació professional actual. Un servei on “els col·legiats i col·legiades són les protagonistes, tant per les seves necessitats com per les seves capacitats de donar-hi resposta”, com apunta la Maria Rosa.

Actualment són cinc les propostes concretes que integren el SOOP del CEESC:

  • Servei d’Orientació Personalitzat: informa a la persona sobre el mercat laboral actual, avalua si aquesta disposa de tot allò que el mercat demana per accedir als nínxols, i assessora sobre què pot fer per augmentar les possibilitats d'aconseguir les ofertes de treball que s’hi corresponen.
  • Borsa de Treball: portal web amb ofertes de feina per a educadores i educadors socials i material de consulta i suport a l'orientació laboral.
  • NIU-Incubadora de projectes: assessorament i acompanyament per al creixement d’una idea, iniciativa o projecte en l’àmbit social, a través de la promoció, recerca de partners-socis/es, el contacte amb persones, entitats o empreses de l’àrea o interès similar, l’estudi de les vies de finançament o el contrast amb iniciatives similars.
  • Programa Cruïlles: el CEESC facilita espai i recursos per a que emprenedores i emprenedors socials puguin realitzar els seus primers passos per a poder fer realitat les seves idees i nous projectes. L’espai també es converteix en un coworking entre les entitats/empreses/autònoms que hi formen part i també entre el CEESC i aquestes.
  • Programa SocialGlobal: en col·laboració amb l’organització social FICAT, SocialGlobal s’especialitza en l'acompanyament i l'assessoria d'aquells professionals, joves, entitats, col·lectius i associacions de l'àmbit de l'acció social que estiguin explorant la possibilitat de treballar a l'estranger o internacionalitzar el seu projecte.

Els Premis Educaweb, dels que enguany s’ha celebrat la 9ª edició, tenen l’objectiu de fomentar la creativitat en el disseny de propostes d'orientació.