Una selecció de les millors obres del RetinEs 2016 va protagonitzar la sessió de la mostra Miradocs del passat dimecres 25 de gener.

Amb aquesta jornada, vam encetar una col·laboració amb la mostra Miradocs, que ha volgut visualitzar en aquesta edició, la tasca que fan els educadors i les educadores socials en el seu dia a dia.

A l’acte, que es va dur a terme a la Casa Elizalde, hi van assistir una vuitantena de persones.

La Laura Marino, de Barcelona Espai de Cinema, entitat organitzadora del Miradocs, i membre del jurat de RetinES va presentar l'acte. Després la Begoña Escribano, també membre del jurat de la passada edició i de la Junta de Govern del CEESC va parlar-nos del RetinES i va recordar-nos que la convocatòria d’enguany està oberta fins el 31 de març.

Seguidament vam poder veure les guanyadores i els guanyadors del RetinES 2016: VideocurrículumTiretades, salut de colors i La Llama-protesto. I també es van passar dues obres més que representen l’ampli espectre visual i social que ofereixen els premis i la comunitat RetinES: I Love Lleida i Periplus, un viatge de creixement i descoberta.

Després, hi va haver un espai de col·loqui entre el públic i alguns dels autors i autores. La Mercè Aranda, per exemple, ens va explicar que va fer el vídeo-currículum amb la intenció de trobar feina i, tot i la gran repercussió de la peça i d’haver guanyat el RetinES, no en va trobar, però li han sorgit diversos contactes i ara està a punt d'engegar un projecte. Els responsables de Tiretades, van recalcar el caràcter participatiu del reportatge, que es va gravar en una setmana i amb la col·laboració i participació de, sobretot, nenes i nens ingressats a l'hospital. I membres del col·lectiu La Llama i l’Associació de Joves TEB del Raval, impulsors de La Llama van explicar-nos que el clip protesto es va crear a partir d’un recull d’ imatges recuperades del 15M amb lletres de denúncia. I en directe, ens van deleitar amb unes "rimes".

Des del CEESC volem agrair la col·laboració de Barcelona Espai de Cinema, l’entitat organitzadora del Miradocs, en especial a Laura Marino, que ha fet d’enllaç de les dues organitzacions.

I us recordem, RetinES continua!