El passat el 16 de desembre de 2016, prop de 80 persones van participar a les 10 Jornades d’Infància i Educació Social, "Infància i mediació" (#10JIES).

Ara us presentem la recopilació de la informació sorgida de les Jornades: Pots descarregar-te els continguts de les #10JIES (pdf).

Les aportacions dels ponents i dels participants obrien el debat en una gran línia: la mediació com una eina transversal pels diferents professionals amb un gran potencial.

Mª Carme Boqué, a la ponència d’obertura, va fer un retrat general de la mediació i la mediació escolar. Seguidament vam aprofundir a través del panell d’experiències, en el que vam poder conèixer de la mà de diferents professionals, pràctiques en mediació en diferents àmbits: famílies, escola, pràctiques restauratives i comunitat.

El tancament va anar de la mà d’Oscar Negredo, coordinador del Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

La procedència i les professions de les participant va ser variada, des de professionals de l’educació social, de l’escola, o la universitat.

Les Jornades han estat fruit d’estones de treball, debat i diàleg dels companys i companyes del Col·lectiu d’infància i adolescència del CEESC que hi han fet aportacions. Perquè les JIES són més una proposta de trobada i descoberta, que no pas de transmissió de coneixements en una sola direcció.

Us recordem que els col·lectius professionals del CEESC estan formats per aquells professionals interessats en un mateix àmbit o temàtica específics de la pràctica professional i estan oberts a la vostra participació.

També podeu recordar les #10JIES amb algunes fotografies d’aquestes, de les que podem dir que estem molt satisfets. Les podeu veure clicant al cartell de les #10JIES: