Durant l'any 2016, la Diputació de Tarragona va col·laborar en l’organització de les set Càpsules d’Educació Social programades a les comarques de Camp de Tarragona (4) i Terres de l’Ebre (3).

Amb la participació d’un total de 97 professionals (45 a Tortosa i 52 a Tarragona), s’han complert els objectius d’aquest tipus d’activitats: apropar els educadors i les educadores socials, altres professionals de l'àmbit social o altres persones interessades del Camp de Tarragona o les Terres de l’Ebre, cap a temes d’actualitat en el camp sociocultural. I a la inversa: apropar les propostes d'aquests professionals a la nostra societat.

Val a dir, també, que les Càpsules han estat impartides principalment per professionals d’aquestes comarques (5), tret de la presentació a l’Espai Patronat de Tortosa de l’eina de la Diputació de Barcelona per detectar i desenvolupar les competències socials dels adolescents (27/4) i la Càpsula-taller didàctic per fomentar el respecte a la diversitat de creences als centres educatius (21/10), que va substituir la prevista pel desembre, a causa d'una incompatibilitat amb el professional que l’havia d’impartir.

Aquestes són les Càpsules programades al territori durant l'any 2016:

  • Eines en xarxa per a l'Educació Social: Google+, Instagram, YouTube, Google Drive, Pinterest, Linkedin, Twitter, Facebook...
    Dijous 21 d’abril. Punt Òmnia de Tortosa
    A càrrec de Jordi Roig Valldepérez dinamitzador del Punt Òmnia Tortosa, diplomat en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió, Màster Universitari de Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes.
  • Una eina per detectar i desenvolupar les competències socials dels adolescents
    Dimecres 27 d’abril. Espai Patronat. Tortosa
    A càrrec de Xavier Millán, tècnic de la Secció de Recursos per a la Infància i les Famílies. Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona. Educador social, llicenciat en Antropologia Social i Cultural i Postgrau de Polítiques Socials i Comunitàries.
  • Educar la Mirada: fotografia participativa com a recurs pràctic d'educació social
    Dilluns 9 de maig. Delegació del CEESC al Camp de Tarragona
    A càrrec de Mercedes González, diplomada en Magisteri, educadora social habilitada col·legiada núm 5795, llicenciada en Antropologia Sociocultural i màster en Migracions i Mediació Social.
  • Acollint a les Famílies: des del Centre d'Acolliments Familiars de Tarragona
    Dimecres 18 de maig. Delegació del CEESC al Camp de Tarragona
    A càrrec de Jordi Lainez, diplomat en Eduació Social i llicenciat en Psicopedagogia, amb 10 anys d'experiència al Centre d'Acolliments Familiars de Tarragona
  • La geografia de l’animació sociocultural a Catalunya
    Dimecres 8 de juny. Delegació del CEESC al Camp de Tarragona
    A càrrec de Pilar Figueras, presidenta de la CASC_CAT.
  • Sobre drogodependències: un nou servei d'atenció a les Terres de l'Ebre
    Dijous 9 de juny. Centre Cívic de Ferreries. Tortosa
    A càrrec d’Oriol Escolies, director del Projecte Home Catalunya.
  • “Tu què creus?' Taller didàctic per fomentar el respecte a la diversitat de creences als centres educatius
    Divendres 21 d’octubre. Delegació del CEESC al Camp de Tarragona
    A càrrec de la Direcció General d’Afers Religiosos.

La col·laboració de la Diputació de Tarragona ha estat econòmica; al CEESC se li va concedir una ajuda de 1.050€ a la darrera convocatòria de subvencions a entitats per activitats singulars i extraordinàries, on el Col·legi va presentar el programa de Càpsules per a les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.