El Ple ordinari l’Ajuntament de Girona va aprovar aquest dilluns 8 de maig la moció presentada pel CEESC per tal que es retiri el projecte d'unificació del centre Mas Garriga i Misericòrdia en les instal·lacions que ocupa actualment el Centre d’Acolliment la Misericòrdia i eviti així la creació d’aquest macrocentre.

Aquesta moció, que s'ha presentat fent nostres les demandes dels treballadors del centre d’acolliment La Misericòrdia, assenyala que el model de macrocentre que es pretén reforçar va en contra de la línia anunciada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de potenciar centres més reduïts i integrats al teixit social i urbà.

Durant aquest 2017 s’ha de posar en marxa el primer centre residencial d'educació intensiva (CREI) per a adolescents i joves tutelats de 12 a 18 anys de les comarques gironines. Aquest primer CREI, especialitzat en l'atenció de joves amb alteracions de conducta i que requereixen d'uns sistemes d'educació intensiva, se situarà a Mas Garriga, a Juià, on hi ha el centre d'acollida de nois que es traslladarà a Girona, a Puig d'en Roca, al costat del centre d’acollida La Misericòrdia. Aquest trasllat va en contra de la decisió presa el 1997, quan , amb caràcter urgent, es va traslladar els nois adolescents fora del centre per greus incidents de violència i abusos. Vint anys més tard es torna a traslladar els adolescents al mateix edifici reproduint un model fallit, anacrònic i que va ser tancat d'urgència.

La moció va ser presentada per Manel Ponsa, col·legiat del CEESC i treballador del centre d’acolliment Misericòrdia. Ponsa remarcava que l’aprovació de la moció és del tot simbòlica, ja que l’equipament ja s’està posant en marxa, afegint que ara Misericòrdia serà un centre més complex i que requerirà més feina per gestionar-lo. I va demanar als membres del govern que es posi sobre la taula aquesta situació, per tal de donar-hi una nova solució en els propers anys.

La moció va ser votada a favor per tots els grups municipals, excepte ERC-MES, que hi va votar en contra.

Podeu veure el vídeo del Ple (a partir del minut 52):

Per saber-ne més: