El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya expressem el nostre total rebuig a la vulneració de drets i llibertats viscuda durant el dia d’ahir i ens sumem a l’aturada de país, convocada per a demà 3 d’octubre i convidem el conjunt de professionals a ser-ne part de manera pacífica, cívica i reivindicativa.

Aquests fets no ens han permès celebrar el nostre dia de l’Educació Social tal i com teníem previst. Si l’aturada de país es desenvolupa demà sense cap incident violent, els actes programats per al dia de l’Educació Social continuaran amb normalitat amb la voluntat de fer-nos sentir més que mai.

En consonància amb les entitats integrants de la Taula per la Democràcia condemnem enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre.

Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat als col·legis de Catalunya i per requisar el material per a la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana.

A hores d’ara ja hi ha més de 750 persones ferides. La Taula per la Democràcia expressa la solidaritat i l’afecte a totes les persones ferides i desitja que es recuperin ben aviat, alhora que considerem que aquests fets mereixen una resposta contundent.

Constatem la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint per part del Govern i els organismes de l’Estat.

Barcelona, 2 d’octubre de 2017

LA JUNTA DE GOVERN DEL CEESC