Després que el  jurat valorés individualment i conjuntament els projectes audiovisuals presentats als Premis RetinES 2018, ja tenim vídeos guanyadors. 

En la categoria a Millor projecte audiovisual en construcció i en benefici a l'acció i/o activitat socioeducativa, premiat amb 300€, s'ha premiat al vídeo Relats: Escoltant els grans del SIAF i la Residència Sant Bernat de Sallent

Aquest és un projecte que es dirigeix als i les residents de la residència municipal Sant Bernat de Sallent i vol fomentar la seva veu i inclusió en la vida social del municipi, a través de la recollida audiovisual i la posterior difusió dels seus coneixements vivencials sobre la vida al municipi. Realitzat per alumnes del servei d'infància, adolescència i família (SIAF) de Sallent.

Pel que fa a la categoria Millor projecte audiovisual en benefici a l'acció i/o activitat socioeducativa, premiat amb 600€, aquest any s'ha decidit repartir el premi entre dos guanyadors (300€ per cadascun). 

Per una banda VincularXeducar de l'Institut Municipal de Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Barcelona (IMSSB). Aquest és un un projecte comunitari per afavorir el procés educatiu dels infants, millorant la seva vinculació, i la de les seves famílies, amb l'escola i les entitats de lleure educatiu. Es porta a terme fent treball col·laboratiu entre escoles, serveis socials i esplais i caus, per identificar les àrees en què els alumnes de primer de primària poden desenvolupar millor les seves potencialitats compensant alhora els seus dèficits, i possibilitar l’establiment de bons vincles augmentant la seva xarxa relacional i comunitària.

El segon projecte premiat en aquesta categoria és Com t'agradaria que fos el local del Projecte Click? del Servei d'Acompanyament Socioeducatiu adreçat a Adolescents i Joves del Districte de Sant Martí de Barcelona. Aprofitant que aquest servei es trasllada a un nou espai municipal, han preguntat als joves què volien que passés al nou local, i ho han fet editant aquest vídeo amb la col·laboració del periodista i youtuber Roc Massaguer "Outconsumer".

Felicitats als guanyadors i guanyadores. Des del CEESC i RetinES agraïm la participació als Premis de totes les persones, entitats i organitzacions que s’hi han presentat.

El Jurat dels Premis RetinES 2018 ha estat format per Ana Cervantes, Matilde Molnar, Laura Marino, Begoña Escribano, Ònia Navarro i Pep Guasch.

I, recordeu, RetinES continua a la xarxa per a tothom! Us animem a participar a la comunitat i a contribuir a generar un recull d’obres, treballs, intencions, processos, recursos i projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa. Fes una ullada a la COMUNITAT RetinES!