Segueix el debat per streaming

Al CEESC ens preocupa que la mirada de la minisèrie documental "Desemparats" al programa Sense Ficció de TV3 sigui l’única que pugui quedar en la retina dels espectadors sobre la tasca dels professionals de l’acció social. 

Volem aprofitar la sacsejada mediàtica del programa per reflexionar sobre com la professió pot assenyalar i tractar els malestars i dubtes que han sorgit. I, sobretot, per recuperar el consens sobre el que ja fa temps que vam decidir com a col·lectiu que calia fer: revisar el sistema de protecció a la infància i l’adolescència de Catalunya. 

Per això convoquem novament a tots els agents a un debat el proper dimecres, 13 de juny, a les 10h. al CC. Cotxeres Borrell de Barcelona (C. Viladomat, 2-8). 

Un debat que vol ser un espai en el qual deixar assentades unes bases d’acció per fer el seguiment i garantir la implementació d’un futur sistema de protecció en el qual s’actualitzin les noves demandes i tendències socioeducatives. 

Comptarem amb la intervenció de Maria Jesús Larios, Adjunta del Síndic de Greuges de Catalunya per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents, que farà una xerrada inicial sobre el sistema de protecció.

A continuació, comptarem amb la participació de Rosa Pérez Girbent, Cap de Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de Barcelona ciutat de la Direcció General d'Atencio a la Infància i Adolescència (DGAIA). També estaran a la taula Carmen Redondo Redondo i David Roman Fernández, membres del Col·lectiu professional de Protecció a la Infància i l'Adolescència del CEESC. Presentarà i conduirà el debat, Lluís Vila Savall, vicepresident del CEESC.

També a la Fila 0 hem convidat entitats i professionals del sector, per tal d'enriquir el debat, que centrarem en:

  • Funciona l'actual sistema de protecció? Què és exactament el que falla?
  • Els professionals podem/hem de denunciar les qüestions/decisions/propostes que no funcionen? Ho fem prou?
  • Seria idoni que fos l'administració de Justícia que dictaminés les mesures de protecció als infants?

 

Més informació i inscripcions

Segueix el debat per streaming

Reaccions al documental “Desemparats” del programa Sense Ficció de TV3