Mèmoria històrica, persones joves refugiades, històries de vida i en contra de la violència darrera d’una Càpsula.

Del 25 al 29 de juny a Barcelona es celebra el Encuentro Internacional de memoria: segunda y tercera generación del exilio colombiano, que té com a objectiu escoltar i posicionar els relats de exiliades i exiliats que provenen del conflicte armat. Més de sis milions de persones s’han vist obligades a deixar les seves cases, pobles i territoris i moltes d’elles també han sortit del seu nucli familiar: nenes, nens i joves que han tingut de crèixer entre dues cultures i diferents temps i viure el desarrelament de manera diferent als pares, marcant la seva propia trajectòria i història de vida.


Alguns dels participants d’aquesta trobada també estaran a la #CàpsulaES "Hip-Hop per a la prevenció de violències i la construcció de Pau. Intercanvi d’experiències: Colòmbia, El Salvador, Hondures i Catalunya" del proper dijous 28 de juny.

Una Càpsula en què coneixerem joves que articulen projectes de preservació de la memòria històrica o reconstrucció del teixit social i prevenció de les violències a través del graffiti, el break o el hip-hop a l’Amèrica Central i del Sud. Un fòrum obert a educadores, educadors, professionals que treballen amb joves, en medi obert o en l'animació sociocultural, per a qüestions relacionades amb els projectes, les seves metodologies i pràctiques.

En la trobada també veurem que a Catalunya també existeixen interessants projectes d’integració i de conscienciació contra les discriminacions. Dj Alar, membre del Llobregat Block Party, serà l'amfitrió dels colombians Leonard Rentería i Diana Avella, la salvadorenca Straw Mc -Brenda Yesenia i l'hondureny Mc Koco -Ángel Valladares.


I això no acaba aquí, l’endemà de la Càpsula, divendres 29, l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) organitzen la Trobada de Joves de Hip-hop per la Pau a l’Ateneu l’Harmonia de Barcelona, en la que podreu escoltar els rimes en directe d’aquests mateixos joves. Els quatre rapers actuaran i oferiran alhora la xerrada “Rapejar contra les violències”.

Càpsula:
Hip-Hop per a la prevenció de violències i la construcció de Pau Intercanvi d’experiències: Colòmbia, El Salvador, Hondures i Catalunya.
Dijous, 28 de juny, a les 9.30h al Casal de Barri Pou de la Figuera. Sant Pere Més Baix, 70. Barcelona.
Més informació i inscripcions

PLACES LIMITADES. INSCRIVIU-VOS JA!