El passat dimarts, 17 juliol, es va procedir a la signatura del III Conveni Col·lectiu Estatal de Reforma Juvenil i Protecció de Menors. 

Aquest acord és fruit del treball de les persones integrants de la Mesa de Negociació composta per representants de les organitzacions sindicals i de la patronal. 

El CGCEES agraeix als membres de la Taula de Negociació el seu treball i esforç perquè aquest Conveni inclogui la figura professional del / de la Educador/a Social. 

La Diplomatura d'Educació Social està implantada a l'Estat espanyol des de l’aprovació del Reial Decret 1420/1991 que estableix el títol universitari oficial, actualment Grau en Educació Social, per la qual cosa cal que des de les administracions púbiques s'exigeixi la formació específica o l'habilitació professional corresponent per a l'exercici professional. 

En les Taules de negociació dels convenis col·lectius la interlocució amb les organitzacions empresarials la tenen les entitats sindicals més representatives en el sector pel que és necessari establir acords amb elles perquè donin suport a la regularització de la professió, respectant als i les professionals que ocupen aquests llocs i sol·licitant per a les noves incorporacions l'actualització dels requisits d'accés, perquè la Diplomatura i el Grau en Educació Social o l'habilitació professional siguin els únics criteris. 

Esperem que aquest acord es pugui estendre a altres convenis col·lectius, permetent la progressiva regularització dels llocs d'Educador/a Social per tal d’aconseguir que el col·lectiu amb el qual treballen disposi de la intervenció de professionals altament qualificats amb formació acadèmica i deontologia professional acreditada, com correspon a una professió titulada i col·legiada. 

Aquests compromisos són necessaris per garantir els drets fonamentals i els serveis a la ciutadania, tenint en compte les noves problemàtiques socials que genera la societat actual. 

La cohesió social i la convivència necessiten l'aportació dels Educadors i de les Educadores Socials. 

 

Noticia original del CGCEES a eduso.net

 

Un cop tinguem notícies de la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) del text d'aquest conveni, el publicarem en l’apartat Normativa i acords d'interès de la nostra web.