Pels volts de l’any 2000, a Barcelona i al seu cordó metropolità, les circumstàncies polítiques, socials i culturals van propiciar el caldo de cultiu que portaria a diversos participants dels moviments socials a veure en el graffiti no només una forma d’incidir en l’entorn de forma personal i unidireccional, sinó, també, una nova eina d’activisme: un vehicle de difusió d’idees i valors col·lectius.

Els carrers són nostres mostra una petita part de l’allau creatiu que va impregnar els carrers en aquells temps. Un annex a la història del graffiti a la ciutat comtal intrínsecament lligat a les lluites per la transformació social. S'ha parlat molt del graffiti a través de llibres, vídeos, documentals, estudis... i en cap d'ells tenia cabuda aprofundir en aquest petit fenomen, que comparteix amb el graffiti més ortodox escenaris i protagonistes però que té un relat propi i singular. Un episodi gràfic de la Barcelona rebel.

L'exposició estarà a la seu social del CEESC fins el 31 de desembre, havent visitat ja La Farinera del Clot, L'Ateneu Cooperatiu la Base, l'Ateneu Harmonia, La Fàbrica dels Somnis de Vic i El Foment Casal Popular d'Igualada.

Roc Blackblock, l’autor i curador d’aquesta exposició, va estudiar disseny gràfic a l’Escola Elisava-Barcelona, i un mòdul de grau superior d’il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny Serra i Abella de l’Hospitalet. A finals dels 90 va començar la seva carrera centrant la seva feina en la il·lustració i el tatuatge. Com a il·lustrador va realitzar projectes editorials, publicitaris, en el món de la música i altres àmbits. En aquesta època va començar a pintar graffiti sent aquest un punt d’inflexió en la seva trajectòria. Com a membre actiu de diversos moviments socials, aviat converteix el graffiti en una eina de reivindicació, un mitjà d’expressió col·lectiva en l’espai públic. El seu treball segueix estretament vinculat a aquests moviments i a noves formes d’entendre la ciutat i l’espai públic, ampliant, però, el seu àmbit d’actuació a noves propostes i encàrrecs com són a diverses iniciatives i projectes de recuperació de la memòria històrica, activitats formatives, etc.

Trobareu més fotos i imatges seves a la seva web: http://rocblackblock.wixsite.com/inicio.