Ahir el CEESC va emetre el comunicat Són els CRAE saturats els que han d’acollir els infants i adolescents estrangers no acompanyats? Debat i solucions JA!

Hi anunciàvem que pel que fa a l’amenaça d’aixecar acta dels educadors que es neguin a acceptar l’ingrés en centre ‘per imperatiu policial’, el CEESC oferiria suport i assessorament jurídic als professionals que ho necessitessin.

El CEESC compta amb un servei d’assessorament legal per a col·legiats i col·legiades. Aquest servei, que porta a terme la Fundació FICAT, comprèn la facilitació d’informació legal, doctrinal i jurisprudencial a través de qualsevol via, ja sigui a través de correu electrònic, telèfon, fax, videoconferència o presencialment. Els col·legiats us hi podeu posar en contacte directament a través de les formes de contacte que especifiquem a la nostra web. Aquest servei d’assessorament comptarà amb un reforç especial per atendre aquesta mena de necessitats.

Si ets educador/a social però no estàs col·legiat i necessites assessorament sobre aquest tema concret, posa’t en contacte amb el CEESC a través de l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i mirarem de donar resposta també a les teves necessitats.

A més, al Col·legi estem treballant per disposar d’informació acurada sobre l’abast legal i jurídic i sobre les opcions que heu de tenir presents les educadores i els educadors socials sobre com actuar davant arribades d'emergència. Una informació que també volem consensuar amb la resta d’agents del sector (patronals, sindicats...).

La nostra voluntat és poder-vos oferir en obert i com més aviat millor aquesta informació i documentació (jurídica), que pugui ser d'interès general.